Foci

Döbbenet: vasárnap két labdarúgó is meghalt

Hétvégén az amerikai profi bajnokságban (MLS) és a román másodosztályban is életét vesztette egy-egy labdarúgó. Amerikában a Columbus Crew középpályása, Kirk Urso, 22 éves korában elhunyt, míg Romániában a nigériai Chinonso Ihelwere Henry 21 évet élt.

A Columbus csapatának szóvivője, Marco Rosa az adatvédelmi törvényekre hivatkozva nem tudott részleteket megosztani a közvéleménnyel, annyit viszont elmondott, Kirk Urso halálának körülményei egyelőre tisztázatlanok, a rendőrség még nyomoz az ügyben.

Tény, Kirk Urso az Ohio állami központi kórházban vesztette életét vasárnap reggel. Májusi lágyéksérülése miatt  kihagyta csapata szomati, washingtoni D.C. United elleni bajnokiját, amelyet csapata 1-0 arányban elvesztett. A 22 éves futballista első szezonját töltötte a Crew-nál, előtte az NCAA-bajnok North Carolina kötelékébe tartozott, és 2007-ben pedig tagja volt az U17-es világbajnokságon résztvevő amerikai válogatottnak is.

Kirk Uros februárban mutatkozott be a Crew szurkolóinak

Vasárnap életét vesztette a román másodosztályú bajnokság FC Tulcea – FC Balotesti mérkőzésén Chinonso Ihelwere Henry is. A 21 éves FC Tulcea játékos szíve és légzése is leállt mérkőzés közben, az azonnali orvosi segítség sem tudott rajta segíteni.

Bogdan Oprita, a helyi mentőszolgálat feje elmondása szerint a 2007 óta Romániában élő nigériai születésű labdarúgó halálának pontos okát még nem tudták megállapítani, erről majd a várható boncolás után tudnak majd nyilatkozni – számolt be erről a tragikus esetről is az ESPN.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik