Foci

Három pirosat hozott a Vidi újpesti győzelme

videoton fc (i) (videoton fc, )
videoton fc (i) (videoton fc, )

Az OTP Bank Liga második fordulójában Újpestre látogatott a fehérvári alakulat: három kiállítás, egy kihagyott büntető és egy Videoton-gól a mérleg.

Felpaprikázot hangulatú, már-már botrányos mérkőzésen nyert a Videoton a Szusza Ferenc Stadionban, de ne ugorjunk ennyire előre.

Az összecsapást a hazaiak kezdték jobban, ugyanis Kabát szabadrúgása veszélyesen ment el keresztben a kapu előtt. Az első negyedóra végén Zarus tesztelte a vendégek hálóőrét, de Bozovic menteni tudott. A gyengén játszó Videoton helyzetet nem is igazán tudott kidolgozni, mégis büntetőhöz jutottak egy erősen vitatott szituáció után: Torghelle esett el a tizenhatoson belül Mitrovic közbelépése után. Sándor György állt a mészpont mögé, de Balajcza bravúrral hárított, így maradt a 0-0.

Az újpesti forróságban nem volt elég a tizi, kétszer is villant a piros lap: előbb Vinicius kapta meg második sárgáját, majd Kabát, és ekkor még mindig az első 45 percben jártunk.

A fordulát követően Tóth Balázs az egyik, míg Balogh a másik oldalon próbálkozott az első gól megszerzésével, de a lehetőséget nem tudták kihasználni, mint ahogy az 58. percben Remili sem: bombája alig suhant el a léc fölött.

A 67. percben aztán bekövetkezett az, ami már nagyon lógott a levegőben: Nikolic remekül adott középre, ahol Torghelle közelről fejelt úgy, hogy Balajcza kezei felett átperdült a labda, és már csak a gólvonal mögül tudta kikotorni (0-1). A csereként beállt Nikolic egyébként még kétszer riogatta az újpestiek hátsó alakzatát, de a második találat elmaradt.

A lefújás előtt újból előkerült a piros kártya, ezúttal Szolnokinak villant, így a vendégek kilenc emberrel fejezték be a meccset. A Videoton elhozta a három pontot Újpestről.

Eredmény – OTP Bank Liga, 2. forduló
Újpest FC – Videoton FC 0-1 (0-0)
Gólszerző: Torghelle (67.) 

Újpest: Balajcza – Proesmans, Mihajlovic, Chema Antón, Pollák (Stanisavljevic, 66.) – Remili, Vasiljevic, Balogh B., Christ – Kabát, Zarus. Vezetőedző: Jos Daerden.

Videoton: Bozovic – Szolnoki, Vinicius, Szekeres, Hector – Tóth B. (Mitrovic, 65.), Sándor (N. Nikolics, 65.) – Haraszti (Renato Neto, 46.), Kovács I., Walter Lee – Torghelle. Vezetőedző: Paulo Sousa.

Sárga lap: Christ (30.), Kabát (37.) illetve Torghelle (26.), Vinicius (35.), Szolnoki (75.) 

Piros lap: Kabát (44.) illetve Vinicius (42.), Szolnoki (82.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik