Foci

Pontokat hullajtott otthon a Győr

győri eto fc (győri eto fc, )
győri eto fc (győri eto fc, )

Az OTP Bank Liga második fordulójában a Haladás elhozott egy pontot a győriek otthonából, így az ETO nyeretlen maradt.

Ha versenyben akar maradni a bajnoki aranyért folytatott csatában a Győri ETO – talán korai ezt kijelenteni -, akkor nem engedhetnek meg maguknak két meccsből két vereséget. Épp ezért a zöld-fehér rangadón, a Haladás ellen csak a három pont volt elfogadható Pintér Attila csapatának.

Ez látszott is a győriek iramán, ugyanis támadólag léptek fel, de a szombathelyiek sem panaszkodhattak, ugyanis előttük is adódtak lehetőségek. Mégis a hazaiak alakították ki az első igazán komoly ziccert, de Andric lökete centikkel kerülte el a kaput.

A 27. percben megrezzent a háló is: Kronaveter 21 méterről végzett el szabadrúgást, ami a jobb felsőben kötött ki, így megszerezték a vezetést a hazaiak (1-0). A szünet elég mégegyszer mattolhatták volna Rózsát, ám Strestik fejesénél bravúrral védett a kapus.

A fordulás után magára talált a Haladás, és nem csak a játék vált kiegyenlítette, hanem az eredmény is: Radó levált az emberéről majd lőtt, és a labda a hálóban kötött ki.

A győriek hogy elkerüljék az újabb kudarcot, hajtottak az újabb gól megszerzéséért, és úgy tűnt, ez sikerül is nekik, hiszen a játékvezető tizenegyest ítélt a javukra a 70. percben. Dudás állt a mészpont mögé, azonban a vendégek kapusa hárítani tudott, és mivel az eredmény már nem változott, így nyeretlen maradt a Győri ETO két forduló után.

Eredmény – OTP Bank Liga, 2. forduló
Győri ETO FC – Szombathelyi Haladás 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Kronaveter (27.), illetve Radó (54.)

Győr: Stevanovic – Svec, Lang, Lipták, Dinjar – Trajkovic, Kronaveter, Koltai(Koltai 64.), Kamber – Strestik (Ahjupera 54.), Andric (Varga R. 50.) Vezetőedző: Pintér Attila.

Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Fehér, Halmosi – Nagy D.(Andorka 73.), Nagy G. (Horváth A. 43.), Iszlai, Tóth P. – Radó, Kenesei (Rajos 57.) Vezetőedző: Artner Tamás.

Sárga lap: Strestik (31.), Koltai (37.), Kamber (45.), illetve Iszlai (27.), Schimmer (53.), Fehér 83.), Andorka (87.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik