Foci

Ezúttal Pécsen ikszelt a Fradi

ferencváros-pmfc (i) (ferencváros, pécsi mfc, )
ferencváros-pmfc (i) (ferencváros, pécsi mfc, )

A labdarúgó NB I.-ben két mérkőzésen van túl a Ferencváros: előbb a Kecskemét ellen játszottak döntetlent, majd most Pécsen szereztek egypontot.

A zöld-fehérek nem titkolt szándéka az volt, hogy elhozzák mindhárom pontot Pécsről, amire szükségük is lett volna, ugyanis a Kecskemét elleni találkozón csak ikszeltek, míg a baranyaiak Paksról távoztak győztesen.

Épp ezért nem mehettek biztosra a vendégek, a veszélyes pécsi akciókkal ugyanis számolni kellett. Ez meg is mutatkozott az első játékrészben, Wittrédi kétszer is gólt ünnepelhetett volna, ám Jova bravúros mentései megakadályozták ebben.

A félidő hajrájában Bajzát előtt is adódott egy ziccer, ám nem adta le a labdát a teljesen üresen érkező Grumicnak, hanem inkább az oldalhálóba lőtt.

A szünetet követően a sokkal aktívabb hazaiak emberhátrányba kerültek, mivel a játékvezető második sárgája után kiállította Lantost a 60. percben. Ötperccel később pedig a pécsiek mesterét, Pintér Attilának is felmutatta a piros lapot Fábián: az esetet megelőzően Zeljkovic esett el a tizenhatoson belül, amiért a bíró nem ítélt büntetőt, és a vezetőedző ezen kapta fe a vizet.

A Fradi ezután sem tudott átütő támadóerőt képviseli. Ezt jól mutatja, hogy a legnagyobb helyzetük a 86. percben volt, amikor Dibusz remekül fogta Somalia erőteljes lövését. A hátralévő időben már egyik alakulat sem tudott ziccerbe kerülni, így maradt a gólnélküli döntetlen.

Eredmény – OTP Bank Liga, 2. forduló
Pécsi MFC – Ferencváros TC 0-0

Pécs: Dibusz – Krejci, Fodor, Lantos, Zeljkovic – Wittrédi, Horváth A. (Demjén, 62.), Uzoma (Nagy O., 67.), Akassou – Bajzát (Causic, 62.), Grumic. Vezetőedző: Supka Attila.

Ferencváros: Jova – Fülöp (Hakola, 69.), Grúz, Klein, Sváb – Józsi, Gyömbér, Cukic (Orosz, 80.), Böde, Alempijevic – Somalia. Vezetőedző: Détári Lajos.

Sárga lap: Wittrédi (12.), Lantos (33.), illetve Klein (11.), Grúz (16.)

Piros lap: Lantos (60.)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik