Foci

Sousa: Ezekért a srácokért megéri felkelni

videoton fc (i) (videoton fc, )
videoton fc (i) (videoton fc, )

Paulo Sousa, a Videoton trénere elégedett volt játékosai teljesítményével, de tudja, nem lesz könnyű dolguk a visszavágón.

A fehérváriak a második számú európai kupasorozat selejtezőjének második körébe kapcsolódtak be, és rögtön egy nehéz ellenfél ellen kellett kivívniuk a továbbjutást: a Slovan Bratislava ellen idegenben előbb 1-1-es döntetlent értek el, majd a visszavágón 0-0-át játszottak a felek, így a magyar bajnoki ezüstérmes idegenben lőtt góllal lépett tovább a harmadik fordulóba.

Ott sem kaptak könnyű csapatot, ám a belga Gent még mindig a verhető kategárióba tartozik. És ezt be is bizonyították a fehérváriak, ugyanis csütörtök este 1-0-ra diadalmaskodtak.

“Természetesen igazán elégedett vagyok, hiszen egy remek csapatot sikerült legyőznünk egy nehéz mérkőzésen. Megvalósítottuk azt, amit elterveztünk: bizonyos területeket átengedtünk az ellenfélnek, ez az előre megbeszélt taktikánk része volt. Nagyon elégedetté tesz, hogy a fiúk ismét megvalósították azt, amit kértem tőlük. A nagyobb helyzeteket mi alakítottuk ki, és ahogy telt az idő, egyre jobban elkaptuk a fonalat, a mérkőzés vége felé pedig még volt lehetőségünk, hogy gólt szerezzünk” – értékelt a mérkőzés után Paulo Sousa, a Videoton vezetőedzője.

“Jelenleg előnyben vagyunk, hiszen úgy nyertünk, hogy nem kaptunk gólt, de tudjuk, hogy nagyon nehéz visszavágó előtt állunk. A fiúk ma nagyon fegyelmezetten, óriási szívvel küzdöttek, egy edzőnek megtisztelő, hogy ilyen játékosokkal dolgozhat együtt, ezekért a srácokért megéri felkelni minden reggel.”

Természetesen a Gent trénere. Trond Sollied is összefoglalta a látottakat, és érthető módon ő már annyira nem volt megelégedve a nyújtott produkcióval: “Nem vagyok elégedett a csapat teljesítményével, főleg a második játékrészben egyáltalán nem azt mutattuk, amire képesek vagyunk, sajnos nem sok támadást vezettünk. Már előzetesen is tisztában voltam vele, hogy a Videoton nagyon erős csapat. Elég szerencsétlen gólt kaptunk, de ettől függetlenül továbbra is optimista vagyok a továbbjutást illetően, teljesen nyílt a csata. Hazai pályán sokkal többre vagyunk képesek, remélem, hogy ezt be is bizonyítjuk.”

A mérkőzés visszavágóját augusztus 9-én, csütörtökön rendezik 19:30 órától.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik