Foci

Pokoli hőségben kezdik meg az NB I. második fordulóját

Az újonc Eger az első fordulóban gyengélkedő Siófokot fogadja a Fáy utcában, míg a Paks Pápán vendégszerepel pénteken az OTP Bank Liga második körében.

Bőven harminc fok feletti hőmérsékletben kell játszaniuk a Pápa-Paks összecsapás résztvevőinek. A kisebb-nagyobb átalakításokon átesett Perutz Stadionban öt órakor kezdik majd meg a játékot. A házigazdák első találkozójukon bravúros döntetlent értek el a tegnap az Európa-ligában diadalmaskodó Videoton otthonában. A Paks ezzel szemben hazai pályán, a hosszabbítás pillanataiban kapott ki a Pécstől az első körben, ami Kis Károly vezetőedző lemondásához vezetett. Egy évvel ezelőtt a Lombardnak 1-0 arányban sikerült felülkerekednie a paksiakon.

Máté Csaba, a Paks megbízott vezetőedzője így nyilatkozott a találkozó előtt: “Pápán úgy kell kifutnunk a pályára, hogy a küzdeni akarás, a becsvágy, és győzni akarás jellemezze újból a csapatot. Csak így lehetünk sikeresek. A pápaiak nagyon jó rajtot vettek. Jól szervezett csapatról van szó, elől nagyon mozgékony játékosokkal. Nagy mozgás nem volt náluk, igazából egy-két minőségi emberrel kiegészültek, tehát jó állománnyal rendelkeznek. Abszolút kétesélyesnek tartom a találkozót. Nem látok olyan különbséget a két csapat között, ami előre eldöntené a meccs kimenetelét. A napi forma adja majd meg az eredményt. Az, hogy ki hoz jobb döntéseket, illetve ki ragadja meg jobban azokat a pillanatokat, amikor a maga javára döntheti el a mérkőzést.”

A játéknap másik meccsén az újonc Eger lép pályára. A Haladás elleni 4-2-es vereséggel rajtoló hevesiek a szintén nulla pontos, a múlt héten a Honvéddal szemben 1-0 arányban alulmaradó Siófokot fogadja pályaválasztóként. Azért nem szerencsés a hazai pálya fogalom használta, mert az MLSZ döntése alapján a Fáy utcában kell játszania otthoni mérkőzéseit az Egernek. A mérkőzés hét órakor veszi majd kezdetét.

“A Siófoknál Horváth Károly személye adja állandóságot. A tavalyi szezonban is a középmezőnyben végeztek, ami mutatja az erejüket. A Balaton-parti gárda otthon és idegenben is a saját játékát játssza, és vendégként is sok pontot szerzett. Semleges pályán, szoros mérkőzésen nüanszok dönthetnek majd” – mondta el Simon Antal, az egriek szakembere.

“Az Egri FC ismeretlen, átalakulóban lévő együttes” – kezdte mondanivalóját Horváth Károly, a Siófok szakmai igazgatója. “Több helyen változott a kerete a tavalyi NB II-es gárdához képest. Figyeltük őket, például a hétközi Hapoel Rishon LeZion elleni összecsapáson is. Szoros mérkőzést várok, amelyen természetesen minimum pontot szeretnék elhozni, de a győzelem reményét sem adjuk fel.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik