Foci

Dzsudzsákék ikszeltek az EL-ben, az Inter és a Liverpool nyert

dzsudzsak(210x140)(2).jpg (dzsudzsák balázs, )
dzsudzsak(210x140)(2).jpg (dzsudzsák balázs, )

Az Európa Liga-selejtező harmadik körében már több nagycsapat is bekapcsolódott a küzdelmekbe.

A sorozat egyetlen állva maradt magyar együtteseként a Videoton 1-0-ra nyert hazai pályán a belga Gent ellen, így a fehérváriak ha nem is jelentős, de mindenféleképp előnyből várhatják a párharc visszavágóját.

Kezdjük a sort az előző kiírás ezüstérmesével, az Athletico Bilbaóval. A baszkok a horvát Belupóval kerültek össze, de úgy tűnik egy találkozó után, hogy ez az összecsapás már lefutott: 3-1-re nyertek a piros-fehérek Susaeta egy, és Lopez két góljának köszönhetően. A horvátok szépítő találatát Delic szerezte.

A Dzsudzsák Balázzsal a kezdőben felálló Dinamo Moszkva 2-2-es döntetlent ért el a skót Dundee United vendégeként úgy, hogy Kokorin a 90. percben egalizálta csak ki az eredményt. A magyar középpályás egyébként végigjátszotta a meccset.

Az oroszokkal ellentétben győztesen hagyta el a pályát az Internazionale, a Liverpool és az Anzsi Mahacskala is. Az olaszoknak a csoportkörbe jutáshoz előbb a horvát Hajduk Spliten kell túljutniuk, és ehhez meg is tették az első lépéseket: Sneijder, Nagatomo és Coutinho találatai 3-0-s sikert jelentettek a milánóiak számára.

A Budapest Honvédot búcsúztató Anzsi Mahacskala 2-0-ra verte a holland Vitesse-t, míg a Liverpool soványka előnyt szerzett a visszavágóra: Downing volt csak eredményes a 68. percben, így kevés góllal megúszta a fehérorosz Gomel.

Eredmények – Európa Liga-selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzések
Videoton-Gent 1-0 (0-0)
Athletic Bilbao-Belupo 3-1 (2-1)
Eskisehirspor-Olympique Marseille 1-1 (0-0)
St. Patricks-Hannover 0-3 (0-1)
Dundee United-Dinamo Moszkva 2-2 (1-0)
Hajduk Split-Internazionale 0-3 (0-2)
Gomel-Liverpool 0-1 (0-0)
Twente-Mlada Boleslav 2-0 (0-0)
Heerenveen-Rapid Bukarest 4-0 (1-0)
Anzsi Mahacskala-Vitesse 2-0 (0-0)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik