Foci

Vidi-Gent: bármi előfordulhat

Paulo Sousa (videoton fc, trabzonspor, paulo sousa, senol günes, )
Paulo Sousa (videoton fc, trabzonspor, paulo sousa, senol günes, )

A magyar bajnoki ezüstérmes Videoton folytatja szereplését a labdarúgó Európa Liga-selejtezőben. Csütörtökön a KAA Gent látogat Sóstóra.

A Debrecen után másik talpon lévő kupacsapatunk, a Videoton is pályára lép a nemzetközi porondon. Az ezüstérmes székesfehérváriak a Slovan Bratislavát búcsúztatták az előző körben, azonban nincs megállás, csütörtökön már egy újabb erős ellenfél, a KAA Gent következik, az első mérkőzést a koronázó városban rendezik.

Paulo Sousa, a Vidi portugál vezetőedzője szerint egy, a Slovannál jóval erősebb gárdával néz szembe együttese. A szakembert az sem lepné meg, ha a belgák már Székesfehérváron támadólag lépnének fel.

„Nagyon örülünk annak, hogy eljutottunk idáig az Európa Ligában. A Gent egy nagyon erős, komoly ellenfél lesz számunkra. Úgy gondolom, a belga csapat magasabb játékerőt képvisel, mint a Slovan. A Gentnek rengeteg erőssége van, rendkívül jó eredményeket értek el az elmúlt években. Elég ha csak arra gondolunk, hogy két éve bejutottak az EL csoportkörébe is, a bajnokságban pedig tavaly a legtöbb gólt lőtték.”

Trond Sollied, a Gent vezetőedzője egyelőre még nem nevezte meg azokat a játékosokat, akiket pályára küld, ám arról biztosított mindenkit, hogy erős összeállításban lép pályára a belga pontvadászat előző kiírásának negyedik helyezettje.

„Egyértelmű célunk, hogy megnyerjük a mérkőzést. Nem sokat tudok a Videotonról, a Slovan elleni meccsüket láttam csak. A legfontosabb, hogy több gólt lőjünk, mint amennyit kapunk. A mérkőzésen egyébként bármi előfordulhat, elképzelhető, hogy úgy alakul a mérkőzés, hogy a lefújás után elégedett leszek mondjuk egy döntetlennel is. De most a meccs előtt kizárólag győzelemben gondolkodom. Hogy mi döntheti el a mérkőzést? Az első gól.”

A 20 óra 30 perckor kezdődő mérkőzést olasz sípmester, Paolo Silvio Mazzoleni vezeti majd. A találkozót az M2 tűzte műsorára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik