Foci

Petry: Magyarországon hiányoznak a felkészült edzők

A korábban a Videotonban és a Gentben is védő Petry Zsolt véleménye a magyar labdarúgás jelenlegi helyzetéről és a Vidi továbbjutási esélyeiről.

Petry Zsolt elmondta, a Videotonban vált stabil, élvonalbeli kapussá, innen került be a válogatottba is. A korábbi kapus úgy véli, sokkal gyorsabb és szervezettebb a játék Belgiumban. Petry kiemelte, már az ő idejében nagy volt a különbség a két ország labdarúgása között, és ez mára tovább nőtt.

Petry a labdarúgás itthoni jelenlegi helyzetéről is kifejtette véleményét. Szerinte a legnagyobb probléma, hogy Magyarországon hiányoznak a felkészült edzők. A Videotonnál az elmúlt időszakban történteket példaértékűnek tartja, de véleménye szerint egy-két jó mentalitású szakember nem tudja megváltoztatni a magyar labdarúgást.

Petry szerint a hazai labdarúgás teljes felépítését, az utánpótlás-neveléstől az NBI-ig olyan szakemberekre kellene bízni, akik külföldön már felépítettek egy jól működő rendszert. Kitért arra is, egy ilyen projektben nagyon fontos lenne, hogy a magyar szakemberek is végig közreműködjenek a folyamatban, hogy később továbbvihessék azt.

A Videoton-Gent Európa Liga-párharccal kapcsolatban Petry elmondta, a nagyobb nemzetközi rutin dönthet, szerinte a Gent esélyesebb, 60%-ot ad a belga csapat továbbjutására, 40%-ot a Videotonéra.

Petry Zsolt korábban Magyarországon az MTK, a Videoton, a Budapest Honvéd és a Dunaújváros csapataiban játszott, de szerepelt belga, holland, török, finn és német csapatokban is. A magyar válogatott kapuját 39 alkalommal védte. Korábban volt a magyar válogatott kapusedzője is, jelenleg a német élvonalban szereplő  TSG 1899 Hoffenheim alkalmazásában áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik