Foci

Kluivert újra a holland válogatottban

Patrick Kluivert (patrick kluivert, )
Patrick Kluivert (patrick kluivert, )

A korábbi holland támadó, Patrick Kluivert lett Louis Van Gaal szövetségi kapitány egyik segítője a holland válogatottnál.

Patrick Kluivert 2008-ban, 31 évesen vonult vissza a profi labdarúgástól. Játékos pályafutása során többek között az Ajax Amsterdam, a Barcelona, a Newcastle United és a Valencia csapataiban is szerepelt. Kluivert az Oranjében 79 mérkőzésen 40 gólt szerzett, ezzel ő lett a holland válogatott legtöbb gólt szerző játékosa. Edzői pályafutását a NEC Nijmegennél kezdte, ahol másodedző volt. Ezt követően a Twente második csapatának lett a vezetőedzője. Patrick Kluivert mellett Danny Blind is a szövetségi kapitány segítőjeként fog dolgozni.

Louis Van Gaal augusztus elsején kezdte el hivatalosan is munkáját a holland válogatott élén. Van Gaal azt a Bert Van Marwijket váltotta az Oranje élén, akinek vezetésével a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon ezüstérmet szerzett a holland válogatott. A 2012-es lengyel–ukrán közös rendezésű Európa bajnokságon viszont óriási meglepetésre három vereséggel búcsúztak a hollandok – Van Marwijk ezt követően benyújtotta lemondását.

Hollandia Magyarországgal közös csoportban szerepel a 2014-es labdarúgó világbajnokság ősszel kezdődő selejtezősorozatában, a magyar válogatott szeptember 11-én fogadja Louis Van Gaal csapatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik