Foci

Hónapokra eltiltották a Juve trénerét

Antonio Contét annak ellenére tiltották el három hónapra, hogy felmentették a scommessopoli bundabotrányban.

A Juventus veretlenül lett bajnok az olasz labdarúgó-bajnokság előző kiírásában, így a címvédés mellett a Bajnokok Ligájában való minél jobb szereplés lehet a torinóiak célja 2012/13-ban. A nagy menetelésnek ugyanakkor vezetőedzője, Antonio Conte nélkül vág neki a sztárklub – már ami a meccseket illeti.

A 42 esztendős szakembert még a Sienában töltött időszaka kapcsán hozták szóba a scommessopoli névre keresztelt bundabotrányban. Végül felmentették, abban azonban bűnösnek találták, hogy két mérkőzés befolyásolásáról is tudott, ám ezeket nem jelentette. A két említett összecsapást 2011 tavaszán játszották, a Siena novarai vendégjátékáról és az Albinoleffe elleni találkozójáról van még szó.

Egy olasz bíróság az olasz szövetséggel karöltve szabott ki háromhónapos eltiltást Conténak, aki ennek értelmében mérkőzéseken nem ülhet a csapat kispadján, az öltözőbe sem mehet be, és nem vehet részt a sajtótájékoztatókon. A mindennapi munkából ugyanakkor kiveheti a részét, így továbbra is ő készítheti fel a Juventust a soros meccsekre. Emellett még 200 ezer euró bírságot is kiszabtak rá.

Conte szerdán még gardírozza csapatát a Benfica elleni felkészülési mérkőzésen, majd elkezdi eltiltása letöltését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik