Foci

A 93. percig vezetett, de csak ikszelt a Loki

A DVSC-TEVA a BATE Boriszov vendégeként játszott 1-1-es döntetlent. a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 3. körének odavágóján. Ibrahima Sidibe mind a két kapuba betalált.

A DVSC-TEVA idegenben kezdett bele a BATE Boriszov elleni párharcba, melynek továbbjutója majd a Bajnokok Ligája playoff körében folytathatja. A fehérorosz csapat rendesen felkészült, ugyanis hiába van a Boriszov több játékosa is az olimpián Fehéroroszország nemzeti együttesével, két válogatott játékossal, köztük Alekszandr Hlebbel erősített a klub. Idő közben a fehéroroszok kiestek az ötkarikás játékokról, így a visszavágóra tovább erősödik a gárda.

Radkov már a 9. percben célba vette a debreceni kaput, a lövése, ha nem is sokkal, de a kapu felett hagyta el a játékteret. A Loki rendezetten védekezett, azonban az előre játékban kicsit súlytalan volt a hajdúsági csapat, veszélyes akciót nem vezetett a DVSC. Ez majdnem megbosszulta magát a félidő végén, előbb Korhut remek becsúszó szerelésére, majd Verpecz óriási bravúrjára volt szükség, hogy maradjon a 0-0.

Fordulás után is a BATE volt az aktívabb, már a 49. percben veszélyes szituáció alakult ki a debreceni kapu előterében, Verpecz ugyanis középre mentett egy beadás után, Ramos azonban tisztázni tudott. Az 58. percben támadóbb felfogásra váltott a Loki, a sárgalapos Ramos helyére ugyanis Sidibe érkezett, Coulibaly pedig a pályán maradt.

Veszélyesebb is lett a Debrecen játéka, többször is megfordultak a pirosmezesek a hazai térfélen. A 67. percben néma csend lett a Gorodskoi-stadionban: Sidibe lépett vissza és szerzett labdát, melyet Coulibalyhoz játszott, a francia támadó elsprintelt vele a jobb szélen, majd a tizenhatosnál centerezett, szenegáli társa menetrendszerűen érkezett középen és a hálóba gurított (0-1).

A Loki régi-új csatára szűk tíz perccel később már a saját kapuja előtt volt hasznos, ugyanis egy szöglet után blokkolt egy kapuba tartó lövést. Az utolsó percekben a BATE mindent megtett az egyenlítő gól megszerzéséért, azonban a hajdúsági védelem remekül zárt.  A 91. percben nagy egyenlítési lehetőséghez jutott a Boriszov, mivel a játékvezető úgy ítélte meg, hogy Verpecznél többet volt a labda, mint 6 másodperc, így közvetett szabadrúgást ítélt meg a hazaiaknak a tizenhatoson belül. Varga bevetődve blokkolta a lövést.

A 93. percben aztán csak beszenvedtek egy gólt a vendéglátók, egy szabadrúgás után Sidibe combjáról pattant be be a labda a hálóba (1-1). A végeredmény 1-1 lett, azonban a Loki így is kedvező helyzetből várhatja a visszavágót.

Eredmény – Bajnokok Ligája-selejtező, 3. kör, odavágó

BATE Boriszov – DVSC-TEVA 1-1 (0-0)

BATE: Gorbunov – Yurevich, Radkov, Bordachev ,Simic – Likhtarovich (Rudik, 56.), Kontsevoi (Pavlov, 56.), Hleb (Vasilyuk, 74.), Volodko – Mozolevski, Rodionov Vezetőedző: Viktor Goncharenko

DVSC: Verpecz – Nikolov, Simac, Mészáros, Korhut – Ramos (Sidibe, 57.) – Bódi, Varga, Szakály, Rezes (Yannick, 78.) – Coulibaly (Máté, 86.) Vezetőedző: Kondás Elemér

Gólszerző: Sidibe (93. – öngól) illetve Sidibe (67.)

Sárga lap: Pavlov (62.), ill. Ramos (32.), Korhut (87.), Varga (92.), Yannick (92.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik