Foci

Mancini fia Mourinho csapatába vágyik

A Manchester City trénere, Roberto Mancini nem lehet túlzottan boldog fia kijelentése miatt: Andrea legszívesebben Jose Mourinho keze alatt fejlődne tovább.

A 19 éves labdarúgó 2011-ben került a Manchester Citybe, ám a szezonban egy mérkőzésen sem lépett pályára a kékek mezében: kölcsönben szerepelt az Oldham Athleticnél és a Farónál.

Nyáron viszont távozott az Etihad Stadionból Mancini, és meg sem állt Spanyolországig: a Real Valladolid B csapatában kötött ki. Távozása után elmondta, hogy nagyra tartja a Real Madrid trénerét, Jose Mourinhót, és minden álma az, hogy egyszer majd abban az együttesben játszhasson, amit a portugál edző dirigál.

Az ifjabb Mancini a Segunda Division hivatalos honlapján azt nyilatkozta, hogy nehéz feladat kilépni az apja hírnevének árnyékából.

„Nem könnyű a Mancini névvel élni. De ő Roberto, én pedig Andrea vagyok. Ő már befejezte a labdarúgói karrierjét, én pedig most kezdtem el. Egyébként ha csak a 40 százalékát tudnám nyújtani annak, amit édesapám letett az asztalra, akkor elégedett lennék.”

Roberto Mancini egyébként aktív játékosként 545 mérkőzésen lépett pályára, és 156 gól szerzett. Megfordult a Bolognában, a Sampdoriában, a Lazióban és végül a Leicester Cityben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik