Foci

Lábfej nélküli brazil kisfiú a Barcelonában

gabriel (gabriel)
gabriel (gabriel)

Születési rendellenesség nehezíti Gabriel mindennapjait, de a lábfej nélküli kisfiút ez sem akadályozta meg abban, hogy a Barcelona is felfigyeljen tehetségére.

A spanyol ezüstérmes Barcelona mindig is élen járt a fiatalok felkarolásában, kinevelésében, elég csak Lionel Messire gondolnunk, aki sorozatban háromszor lett aranylabdás, és év végén akár a negyediket is megszerezheti.

Messit még 2000-ben igazolta le szülővárosa csapatától, a Newell’s Old Boystól a Barcelona, a katalánok felajánlották, hogy finanszírozzák kezelése minden költségét: az argentin növekedésihormon-hiány miatt megállt a növésben.

A történet innentől már ismerős lehet mindenkinek, hiszen Messi azóta már a Barcelona örökös-góllövőlistáját is vezeti a maga 253 góljával – ami mellett még 98 gólpasszt is kiosztott.

Most a Barcelona ismét bizonyította, hogy kiáll a tehetségek mellett, legyen szó bármilyen testi rendellenességről, és lehetőséget adott egy brazil kisfiúnak, Gabrielnek, hogy a katalánok riói akadémiáján is megmutathassa, mit tud.

A srác mindössze 11 éves, és egy születési rendellenességgel kell együtt élnie: lábfej nélkül (!) kénytelen járni, sőt, focizni is. Hihetetlen lelki ereje lehet a fiúnak, aki ráadásul nem ügyetlen. A Barcelona ottani illetékesei is elégedetten nyilatkoztak, és mindenki a “fantasztikus” jelzővel illette Gabrielt.

A nem mindennapi játékos fut, cselez és lő, éppúgy, mint egy “egészséges” labdarúgó. A pályán egy az egyben bárkit megver, életvidámsága pedig példamutató!

Gabrielt nem akadályozhatja meg semmi, hogy rúgja a bőrt:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik