Foci

A Sportingból érkezik középpályás Fehérvárra

A 20 éves Renato Cardozo Porto Neto a Sporting Lisszabontól egy évre kerül kölcsönbe a Videotonhoz.

A brazil középpályás 1991-ben született a brazíliai Camacanban. Hazájában az Academia Catarinense de Futebol csapatában kezdett futballozni, majd 16 évesen került a Sporting Lisszabonhoz.

2009-ben mutatkozott be a fővárosi zöld-fehéreknél, de kezdésnek csak egy szezont húzott le Portugáliában – összesen nyolc mérkőzésen kapott helyet az első csapatban -, ugyanis  2010-2011-es szezont a belga Cercle Brugge-nél töltötte kölcsönben: 54 tétmeccsen játszott, és öt gólt szerzett. Az előző idényben visszarendelte a Sporting, ám csak a B csapatba tudta magát beverekedni.

“Tudom, hogy a Videoton 2011-ben bajnok volt, és egy jó csapat, kitűnő játékosokkal. Folyamatosan fejlődik a klub és a csapat is, és igazán vonzónak találom azokat az elképzeléseket, amelyeket az általam is nagyra tartott Paulo Sousa vezetőedző ismertetett velem. Úgy érzem, a Vidiben komoly lehetőségek rejlenek, ezért is döntöttem úgy, hogy elfogadom a klub ajánlatát. Bízom benne, hogy komoly sikereket fogunk elérni együtt, és őszintén mondom, nagyon örülök, hogy itt lehetek” -nyilatkozta a vidi.hu-nak Renato Neto.

A transfermarkt.de 1,5 millió euróra taksálja Renato Netót.

Videó – A középpályás akcióban:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik