Foci

Simán nyert az NB I-be visszatérő MTK

A vasárnap délutáni forróságban fogadta az MTK a Kaposvárt, és egy alacsony színvonalú mérkőzésen simán nyert, a vendégeknek csak szépítésre futotta a végén.

Az NB I-be visszajutó MTK győzelemmel szerette volna kezdeni az első osztályt, ehhez a Waltner Oláh csatárduóval felálló Kaposvárt kellett megverniük.

A mérkőzésen az MTK szerezte meg a vezetést, csaknem negyedórányi eseménytelenség után Csiki bal oldalról tört befelé, laposan középre passzolt Tischlerhez, aki az ötösről a bal alsóba helyezett (1-0).

Ezután kiegyenlítődött játékot láthattunk, az első félidőben alig-alig akadt helyzet, Tischler növelhette volna az előnyt, de oldalhálóba lőtt, a másik oldalon egyedül Waltnernek volt egy komolyabb lehetősége, de ő is mellélőtt.

Az első játékrész 1-0-s MTK vezetéssel ért véget, érdekesség, hogy a Kaposvár egyszer sem találta el a kaput 45 perc alatt, és feltűnően kevés szabálytalanságot jegyezhettünk fel, egyetlen lapot sem osztott ki Veizer játékvezető.

A szünet után sem izgulhatott az a kevés néző, aki kilátogatott a Hidegkuti-stadionba, egyik csapat játéka sem volt igazán gólratörő.

A második félidőben több mint húsz percig kellett várni az első valamire való helyzetig, ebből azonban rögtön növelte előnyét az MTK: egy szöglet után a lecsorgó labda Wolfe elé pattant, aki nyolc méterről a jobb alsóba passzolta a labdát (2-0).

Már ekkor úgy tűnt, a kaposváriaknak már elúszott ez a meccs, ráadásul tíz perc múlva jött az MTK harmadik gólja is: Balajti kiugratása után tört kapura Könyves, és bár rosszul vette át a labdát el tudta lőni a kapus mellett (3-0).

A végére sikerült szépítenie a vendégeknek, Vrucina passzolt laposan középre, Waltner pedig a kapuba tessékelte a labdát (3-1), de az MTK megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

Eredmény – OTP Bank Liga, 1. forduló

Hidegkuti-stadion,  1000 néző, Vezette: Veizer Roland

MTK – Kaposvári Rákóczi – (1-0)

MTK: Hegedüs L. – Wolfe, Kálnoki Kis, Vukmir, Hidvégi – Zsidai, Vadnai – Könyves, Kanta (Nikházi, 60.), Csiki (Rácz, 80.)- Tischler (Balajti, 69.) Vezetőedző: Garami József

Kaposvár: Hajdúch – Bank, Hegedűs D. (Vrucina 64.), Zámbó – Okuka, Safaric (Pedro 54.), Horváth T. (Kovács O., 82.), Balázs, Pavlovic – Oláh, Waltner Vezetőedző: Prukner László

Gólszerzők: Tischler (12.), Wolfe (67.), Könyves (77.) illetve Waltner (90.)

Sárga lap: Zámbó 79.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik