Foci

Pontvesztéssel rajtolt a Vidi

A tartalékosan felálló Videoton hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Pápával az OTP Bank Liga 1. fordulójának zárómeccsén.

Tekintve, hogy a Videoton jövő héten csütörtökön az Európa Liga harmadik selejtezőkörében lesz érdekelt a belga Gent elleni párharcban, így nem volt meglepetés, hogy a székesfehérváriak erősen felforgatott kerettel álltak ki a Pápa ellen. Lendületesen kezdett az előző bajnokság ezüstérmese, egy szabadrúgás után pedig Vaskó a keresztlécet is eltalálta.

Aztán érthetetlenül visszavett a tempóból a piros-kék gárda, a vendégek így elkezdtek kontrázgatni, amiben mindig ott van a gólveszély. A 25 . percben jött is a hidegzuhany, Arsic lépett meg a baloldalon, centerezett, a Vidi védői előtt elment a labda, Seye pedig üresen a kapuba gurított (0-1). A félidő további részében nem történt nagy esemény, pápai előnnyel mentek szünetre a csapatok.

A második félidőre Paulo Sousa beküldte Nemanja Nikolicsot, ettől pedig felpörgött a Vidi támadójátéka, sorra érkeztek a hazai helyzetek. Az 50. percben a csatár egyenlített, gyönyörűen emelte maga elé a középre lőtt labdát, majd szembefordulva a kapuval a hálóba lőtt (1-1).

Nem állt le az egyenlítés tudatában a Videoton, záporoztak a hazai lövések, Szűcs Lajos azonban több hatalmas bravúrt is bemutatva őrizte a döntetlen állást. A 78. percben Nikolics kapott szenzációs labdát, egy az egyben vihette a rutinos portásra, azonban nem tudott túljárni az eszén. A végén a kapujához szegezte a Vidi a Pápát, több gól azonban már nem született a mérkőzésen, 1-1 lett az összecsapás vége.

KEredmény – OTP Bank Liga, 1. forduló

Székesfehérvár, 2400 néző, V: Radványi

Videoton FC-Lombard Pápa Termál FC 1-1 (0-1)

Videoton: Bozovic – Szolnoki (Nikolics N., a szünetben), Szekeres, Vaskó, Hector – U. Nikolic (Peric, 81.), Mitrovic – Haraszti (Gyurcsó, 65.), Kovács I., Walter Lee – Torghelle

Pápa: Szűcs L. – Rodenbücher, Balogh B., Dlusztus, Szabó O. – Horváth L. (Tóth G., 83.), Maróti, Németh M. – Seye (Berkó, 72.), Arsic (Dóczi, 63.), Quintero

Gólszerzők: Nikolics N. (52.), illetve Seye (25.)

Sárga lap: Haraszti (16.), Vaskó (33.), Mitrovic (45+1.), illetve Arsic (32.), Seye (36.), Quintero (67.), Tóth G. (86.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik