Foci

Pontot rabolt a Kecskemét a Fraditól

A Ferencváros hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 1. fordulójában.

Lüktető iramban kezdődött az összecsapás az Albert Stadionban, ahol a sötétzöldben játszó Ferencváros fogadta a lila-fehérben játszó Kecskemétet – necces mezválasztás, az biztos. Hajtottak becsülettel a csapatok, az első nagyobb helyzetig azonban így is a 17. percig kellett várni, az épp hírös városiaktól igazolt Alempijevic emelt a lécre.

A 33. percben aztán jött a hazaiak vezető gólja, két új szerzemény, Böde és Alempijevic játszott össze, utóbbi talált be (1-0), így előnnyel vonulhatott pihenőre a Fradi.

A második felvonás nem indult olyan jól, mint az első, visszafogottabb volt a tempó. A 63. percben a szünet után jobban játszó Kecskemét egyenlíteni tudott, Jorginho robbant be a legjobb ütemben egy középre ívelt szabadrúgásra és a hálóba fejelt (1-1). Nem sokkal később akár a vezetést is megszerezhette volna a KTE, Savic lőtt a lécre.

A 73. minutumban előnybe került a Ferencváros, igaz, csak ami a létszámot illeti, Balogh kapta meg a második sárgáját, idő előtt mehetett zuhanyozni. A hajrában mind a két fél eldönthette volna a maga javára a találkozót, azonban előbb Németh védte Gyömbér fejesét, majd Jova piszkált ki szögletre egy sorfalon megpattanó szabadrúgást.

A létszámfórral nem tudott élni az FTC, így a lelátón elégedetlenkedő rigmus hangzott fel, amit inkább nem idéznénk. A végén kiegyenlítődött a létszám, Otten is megkapta a második sárgáját.

A vége 1-1 lett, meglepő, de ez volt a nyitóforduló eddigi leggólszegényebb meccse. A Kecskemét továbbra sem tud élvonalbeli mérkőzést nyerni az Üllői úton.

Eredmény – OTP Bank Liga, 1. forduló

Albert Stadion, 5000 néző, Vezette: Szabó Zsolt

Ferencváros-Kecskeméti TE 1-1 (1-0)

Ferencváros: Jova – Jovanovic, Otten, Klein, Sváb – Alempijevic (Józsi, 68.), Gyömbér, Böde, Cukic, Hakola (Beliczky, 70.) – Pölöskey (Máté J., 72.) Vezetőedző: Détári Lajos

Kecskeméti TE: Németh G. – Sós, Koszó, Balogh B., Mohl (Forró, 86.) – Bori, Savic, Bertus (Póti, 76.), Litsingi – Jorginho (Pekár, 87.), Salami Vezetőedző: Török László

Gólszerzők: Alempijevic (33.), illetve Jorginho (63.)

Sárga lap: Cukic (37.), Otten (69., 88.), illetve Balogh B. (37., 74.), Savic (45.), Salami (50.), Bori (58.)

Piros lap: Otten (88.), illetve Balogh B. (74.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik