Foci

Öt gól és pécsi siker Pakson

A labdarúgó OTP Bank Liga 1. fordulójának szombati játéknapján a PMFC 3-2-re verte az MVM Paksot.

Kiegyenlített játék folyt a pályán a találkozó első perceiben, a kapuk pedig csak elvétve forogtak veszélyben. Az első találatra a 25. percig kellett várni, ekkor a hazai pályán játszó tolnai csapatból Bartha fejelhetett, de nem találta el a kaput.

A 31. perctől kezdve megváltozott a dolgok állása, hirtelen elkezdtek potyogni a gólok. Előbb Wittrédi emelt a hálóba (0-1), majd nem sokkal később Grumic bólintott a hálóba (0-2), gyorsan elhúzott kettővel a Pécs. A 36. minutumban szépített a Paks, Kulcsár varázsolta Simon fejére a labdát (1-2), így a hazaiak egygólos hátrányból várhatták a folytatást.

A második felvonásban nem kényeztettek el minket a csapatok, lassan csordogált a mérkőzés. A 71. percben aztán esett egy újabb gól, Heffler Norbert tekert a bal felsőbe egy szabadrúgást (2-2), így a hajrának egál állással vágtak neki a felek.

Már-már azt hihettük, pontosztozkodás lesz a kilencven perc vége, ám Zeljkovic bődületesen nagy gólt ragasztott a hazai kapuba szabadrúgásból, a vége így 2-3 lett.

Eredmény – OTP Bank Liga, 1. forduló

Paks, 1500 néző, Vezette: Becséri Dániel

MVM Paks – PMFC-Matias 2-3 (1-2)

Paks: Pokorni – Heffler T., Sifter, Szabó J., Báló – Kulcsár D., Fiola, Sipeki (Csehi, 73.), Bartha (Heffler N., 55.) – Kiss T. (Eppel, 55.), Simon A. Vezetőedző: Kis Károly

Pécs: Dibusz – Fodor, Krejci, Lantos, Zeljkovic – Horváth A., Uzoma, Wittrédi, Demjén (Horváth Zs., 73.) – Grumic (Okoronkwo, 49.), Bajzát (Akassou, 79.) Vezetőedző: Supka Attila

Gólszerzők: Simon A. (37.), Heffler N. (71.), illetve Wittrédi (31.), Grumic (35.), Zeljkovic (92.)

Sárga lap: Báló (64.), Fiola (66.), Kulcsár D. (76.), illetve Uzoma (47.), Demjén (53.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik