Foci

Miskolcról pont nélkül távozott az Újpest

dvtk-ujpest-(i)(960x640).jpg (dvtk, diósgyőri vtk, újpest fc, )
dvtk-ujpest-(i)(960x640).jpg (dvtk, diósgyőri vtk, újpest fc, )

A labdarúgó NB I. nyitónapjának második mérkőzésén a Diósgyőr 2-1-re legyőzte az egy félidőt emberhátrányban játszó Újpestet.

Pénteken két mérkőzéssel vette kezdetét a magyar elsőosztályú pontvadászat: a szezonnyitót a Haladás vívta az újonc Egerrel, és egy sokgólos találkozón a szombathelyiek diadalmaskodtak.

Az esti összecsapás egy jóval nívósabb találkozó volt: közel tízezer néző előtt a Diósgyőri VTK az Újpestet látta vendégül.

A piros-fehérek remekül kezdték a találkozót, az első negyedórában többször is veszélyeztették Balajca kapuját: Luque, Seydi és Abdouraman is közel járt a gólhoz. Azonban mégsem ők ünnepelhettek, hanem a Fernando, aki honfitársa, Luque szabadrúgását fejelte az újpesti kapuba a 29. percben.

A félidő mégsem hazai vezetéssel ért véget, ugyanis előbb a játékvezető kiállította a Aarabot, aki arcon csapta Gallardót, de a lassítás alapján maximum sárgát ért volna a megmozdulás. Az emberhátrányba kerülő vendégek ezek után a semmiből egyenlítettek: a 42. percben Kabát küldött kapura egy szabadrúgást, de Ribánszki helyett a kapufa hárított. A labda azonban a miskolciak pechére Vermes elé került, aki fejjel juttatta a játékszert a gólvonal mögé (1-1).

A második játékrészben a Diósgyőr harcolt a vezetés megszerzéséért, ugyanis az újpestiek tíz emberrel próbálták tartani legalább az egy pontot. A piros-fehérek sorra alakították ki a nagyobbnál nagyobb ziccereket a lilák kapujának előterében, de a befejezésnél valami mindig balul sült el.

Egészen a 65. percig, amikor Luque lódult meg a balszélen, majd az alapvonaltól gurított vissza a második hullámban érkező Seydi elé. A támadó nem vacakolt sokat, kapásból, iszonyatos erővel küldte a kapuba a játékszert úgy, hogy a felsőlécről vágódott a gólvonal mögé (2-1).

A folytatásban mindkét csapat előtt adódtak még lehetőségek, de mind kimaradt, bár az újabb találathoz a lilák jártak közelebb. A 87. percben például csak centiken múlt, hogy a labda ne találjon magának utat a hálóba.

Az eredmény azonban a lefújás pillanatáig nem változott, így a Diósgyőr remek rajtot vett az NB I-ben.

Eredmény – OTP Bank Liga, 1. forduló
Diósgyőri VTK – Újpest FC 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Fernando (29.), Seydi (65.) illetve Vermes (42.)í

Diósgyőr: Ribánszki – Vadász, Rakovic, Nagy T., Gohér – Abdouraman, Gosztonyi -Gallardo (Tisza, 52.), Fernando, Luque (Elek, 77.) – Seydi (Bacsa, 71.). Vezetőedző: Sisa Tibor.

Újpest: Balajcza – Vermes, Mihajlovic, Aarab, Nagy P. (Staisavljevic, 46.) – Proesmans, Vasiljevic (Zamostny, 79.) – Balogh B., Remili, Christ – Kabát. Vezetőedző: Jos Daerden.

Sárga lap: Nagy T. (58.), Gohér (83.) illetve Christ (24.) Mihajlovic (29.) 

Piros lap: Aarab (38.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik