Foci

Spanyol gigászok győztes napja

real-madrid-barcelona(210x140)(1).jpg (real madrid, barcelona, )
real-madrid-barcelona(210x140)(1).jpg (real madrid, barcelona, )

A hétközi felkészülési mérkőzések során a Real Madrid és a Barcelona is pályára lépett: mindkét óriás győztesen hagyta el a gyepet.

A labdarúgó Európa-bajnokság óta szinte nem telik egy úgy nap, hogy ne lenne felkészülési mérkőzés, amivel a csapatok a közelgő szezonkezdetre erősítenek.

Így volt ez kedden is, amikor a spanyol labdarúgó-bajnokság első két helyezettje, az aranyérmes Real Madrid és az ezüstöt, valamint a Király Kupát begyűjtő Barcelona is erőfelmérőt tartott.

A királyiak ellenfele a Real Oviedo volt, de a másodosztályú alakulat nem igazán tudta megszorongatni a Blancókat: Lucas szerzett ugyanis vezetést a fővárosi együttesnek még a 10. percben, majd Denis és Granero is betalált a félidő hajrájában.

A szünet után szépíteni tudtak a hazaiak Martins révén, de három perccel később Di Maria előbb első, majd negyedórával a lefújás előtt második gólját is megszerezte, így 5-1-es sikert könyvelhettek el a vendégek.

A katalánok produkciója már nem volt ilyen meggyőző, igaz az ellenfél jóval acélosabb volt: a német Hamburg látta vendégül a Barcát, mely ötperc játék után máris gólt ünnepelhetett.

Dani Alves találatát még kettő követte az első 45 percben, igazságos leosztásban. Egyet lőttek a németek, és mégegyet a katalánok, így már a szünetre kialakult a 2-1-es végeredmény.

Eredmények – felkészülési mérkőzés
Real Oviedo – Real Madrid 1-5 (0-3)
Gólszerzők: Martins (53.) illetve Lucas (10.), Denis (40.), Granero (42.), Di Maria (56., 74.)

Hamburg – Barcelona 1-2 (1-2)
Gólszerzők: Arslan (20.) illetve Dani Alves (5.), Deulofeu (37.)

A Madrid fiesztázott:

A Barca szoros meccsen nyert:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik