Foci

Ferdinand nem rasszista, csak viccelődik

rio ferdinand (rio ferdinand, )
rio ferdinand (rio ferdinand, )

A Manchester United védője a twitteren poénkodott a Chelsea balbekkjén, Ashley Cole-on. Ferdinand most újra az Angol Labdarúgó Szövetség előtt magyarázkodik.

Az angol labdarúgó-válogatott tagjai előszeretettel használják az egyik legnépszerűbb közösségi portált, a twitter esetében valóban saját maguk kezelik és frissítik profiljaikat nap mint nap.

Ebben élen jár a Manchester United védője, akinek most magyarázkodnia kell az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) előtt, Rio Ferdinand ugyanis korábbi válogatottbeli társán köszörülte a nyelvét a twitteren. A védő egy bizonyos Carlton Ebanks bejegyzésére reagált egy sor nevetéssel, miután az “csokifagyinak” nevezte Ashley Cole-t. Nem mellesleg Rió is színesbőrű… Az FA azonnal felszólította Ferdinandot, hogy törölje a bejegyzést.

Az a bizonyos reakció

“Korábban többször elmondtam, hogy nem veszem túl komolyan az ilyen bejegyzéseket. Ha jelen vagy az ilyen oldalakon, tűrnöd kell a kritikákat. Engem is “követnek” twitteren Manchester City, Liverpool és Chelsea drukkerek, csak azért, hogy szidjanak, de ez nem érdekel. Szleng kifejezést használtunk, nem pedig rasszistát.” – fejtette ki véleményét Ferdinand.

Az ügy pikantériája, hogy nemrégiben John Terrynek – aki Cole csapattársa a Chelseaban – kellett tisztáznia magát a szövetség előtt, szintén rasszizmus vádjával, ráadásul akkor állítólag Rio öccsét, Anton Ferdinandot inzultálta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik