Foci

Huszti hivatalosan is a Hannoveré

huszti (huszti szabolcs, )
huszti (huszti szabolcs, )

A magyar középpályás, Huszti Szabolcs visszatért egykori csapatához, a Hannover 96-hoz.

A labdarúgó az orosz bajnokságot, pontosabban a Zenit Szentpétervárt hagyta el a német alakulat kedvéért, akiknél három idényt töltött el még 2006 és 2009 között.

Az már korábban biztos volt, hogy Huszti a Vörösöknél folytatja pályafutását, ám az együttes csak most tette hivatalossá a játékos átigazolását. Azt azonban nem közölte egyik fél sem, hogy milyen pénzügyi vonzatokkal járt a klubváltás.

Az viszont tény, hogy a 29 éves labdarúgó hároméves szerződést írt alá, és a következő hónapban kapcsolódik majd be a felkészülésbe.

“Boldog vagyok, hogy létrejött az átigazolás. Szabolcs hamar be fog illeszkedni, mivel régi barátokkal találkozhat majd a csapatban” – nyilatkozta a Hannover edzője, Mirko Slomka.

“Jó újra itt lenni, főleg úgy, hogy sokat tett a klub azért, hogy megszerezzen. Ez volt az egyik fő oka annak, hogy aláírtam. Mióta elhagytam a Hannovert, szépen fejlődtek, így most szeretnék segíteni abban, hogy elérjük a kitűzött célokat” – ezek már az 51-szeres magyar válogatott Huszti Szabolcs szavai.

A középpályás Oroszországban töltött három idénye alatt 62 találkozón lépett pályára és nyolc találatot szerzett, míg hannoveri idényei valamivel jobban sikerültek: 87 meccs és 18 gól volt az akkori mérleg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik