Foci

Nem kegyelmezett a Loki, megvan a továbbjutás

adamo coulibaly (adamo coulibaly, )
adamo coulibaly (adamo coulibaly, )

A Bajnokok Ligája-selejtező visszavágóján a Debrecen 3-0-ra legyőzte a Skenderbeut, így a magyar csapat összesítésben 3-1-el ment tovább a következő körbe.

Nem volt könnyű helyzetben a Debrecen, ugyanis a selejtező odavágóján 1-0-ra kikaptak Albániában, ráadásul gyenge játékkal és szerencsével lett ennyi az eredmény, ugyanis a Skenderbeu többször is mattolhatta volna a Loki hátsó alakzatát.

Ehhez képest 180 fokos fordulatott vett a magyar bajnok, mivel a nyíregyházi találkozó első perceitől kezdve saját kapujukhoz szorították az albán együttest, ráadásul már öt perc után több góllal is vezethettek volna a cívsvárosiak.

A vezető találatra azonban a 12. percig kellett várni, akkor Szakály remek lövését Shehi kapus pont Coulibaly elé tenyerelte ki, a támadó pedig nem hibázott (1-0).

Ekkor azt hihettük, hogy nagyon megszórja majd a vendégeket a DVSC, ám nem így történt. Visszavettek az iramból olyannyira, hogy a játékrész második felét az albánok uralták, így a szünet mindenféleképp jól jött a magyar bajnoknak.

A szünet után újult erővel kezdte meg a rohamokat a fehérben játszó magyar együttes, és a továbbjutáshoz elengedhetetlen újabb találat is megszületett.

Varga az 58. percben közelről pofozta a hálóba a labdát, miután Szakály fejjel Coulibaly elé készítette volna le a játékszert, de Shehi pont a tar középpályást hozta így helyzetbe (2-0).

A végső kegyelemdöfést a francia csatár vitte be: három perccel a rendes játékidő vége előtt egy szépségdíjas akció végén küldte a labdát a gólvonal mögé (3-0).

A 3-0-s győzelem összesítésben 3-1-es sikert jelentett a Debrecennek, így a piros-fehérek ott lesznek a BL-selejtező harmadik körében, ahol a BATE Boriszov-Vardar Szkopje párharc győztesét kapják majd.

Bajnokok Ligája-selejtező, 2. mérkőzés

Debreceni VSC – Skenderbeu Korce 3-0 (1-0) – összesítésben 3-1

Nyíregyháza, Sóstói Stadion, vezette: Kristo Tohver (észt)

Gólszerzők: Coulibaly (12., 87.), Varga (58.)

DVSC: Novakovic – Korhut, Mészáros, Simac, Nikolov – Yannick (Rezes, 74.), Szakály, Ramos (Máté, 89.), Varga, Bódi (Lucas, 83.) – Coulibaly. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Skenderbeu: Shehi – Arapi, Gvozdenovic, Radas, Fagu (Kuli, 85.) – Almuca (Kerciku, 66.), Orelesi, Xhafaj, Vucaj (Bicaj, 89.), Muzaka – Plaku. Vezetőedző: Stanislav Levy.

Sárga lap: Ramos (38.), Varga (68.), Korhut (73.) illetve Vucaj (51.), Radas (64.)

A Sport24 élő, szöveges tudósításban számolt be a mérkőzés legfontosabb történéseiről.

Vége a mérkőznek! 3-0-ra nyert a Debrecen, így összesítésben 3-1-el jutottak tovább a selejtező harmadik körébe.

90+3. PERC: Már mindegy, csak előre, a debreceniek minden labdát kivágnak.

90+1. PERC: Megkezdődött a rendes játékidő hosszabbítása, már csak percek kérdése és vége a meccsnek.

CSERE 89.’
Debrecen
Ramos helyére Máté jött be.
CSERE 89.’
Skenderbeu
Vucaj helyére Bicaj érkezik.


87. PERC:
Parádés találat!!! Nikolov középen adott remek labdát Szakálynak, aki sarokkal tette át a játékszert Coulibalynak. A támadó tolt rajta egyet, majd a kapus mellett a hálóba gurított!

GÓÓÓL 87.’
Coulibaly, Debrecen
Szemfüles találat, már 3-0!
CSERE 83.’
Debrecen
Bódi helyére Lucas érkezik.


82. PERC:
Helyzet a másik oldalon is! Plaku fejeletett tisztán, de méterekkel fölé.

81. PERC: Mészáros eldönthette volna a meccset! Bódi lőtte előre a labdát, amit a védő a leshatárról kimozdulva vett át úgy, hogy szemben vele már csak a kapus volt, azonban Shehibe bombázott. Ebben a lehetőségben azért több volt.

80. PERC: Korhut szabadrúgását Shehi öklözte ki a mezőnybe.

78. PERC: A cserék és a szabálytalanságok miatt most töredezett a játék. A Loki próbál lassítani, míg Skenderbeu valószínűleg erőt gyűjt az utolsó rohamokhoz.

75. PERC: Nikolovot kell ápolni az albán lövés után, ugyanis a bordáit találta el a labda.

CSERE 74.’
Debrecen
Yannick le, Rezes be
SÁRGA LAP 73.’
Korhut, Debrecen
Szabálytalan volt Kercikuval szemben.
SZÖGLET 70.’
Vucaj, Skenderbeu
Veszélytelen volt.


70. PERC:
Nyomnak az albánok, de a Loki nem lehet nyugodt. Ha gólt szereznének a vendégek, akkor idegenben lőtt góllal ők lennének a továbbjutók.

SÁRGA LAP 68.’
Varga, Debrecen
A kemény belépőt sárgával jutalmazta a bíró.
CSERE 66.’
Skenderbeu
Almucát Kerciku váltja.


65. PERC:
Varga taglózta le Gvozdenovicot, akit ápolni kell.

SÁRGA LAP 64.’
Radas, Skenderbeu
Ismét villant a lap.


63. PERC:
Kapufa! Közel jártak a debreceniek a harmadik találathoz, ugyanis Korhut remek lövés után a bal oldali vasat találta telibe.

58. PERC: Góóóól!!! 2-0!!! Bódi remekül ívelt be a kapu elé, és a hosszún érkező Szakály fejjel próbálkozott, de a kapujából kimozduló Shehi még menteni tudott Coulibaly elől. A labda azonban pont Varga elé került, aki közelről a hálóba bombázott!

GÓÓÓL 58.’
Varga, Debrecen
Kétgólos a Loki előnye!
SZÖGLET 56.’
Bódi, Debrecen
Túl magas, túl hosszú…
SZÖGLET 55.’
Korhut, Debrecen
Shehi újabb szögletre mentett.


52. PERC: Vargát
Orelesi taposta meg, így pár percet állt a játék, mire az észt bíró megnyugtatta a feleket.

SÁRGA LAP 51.’
Vucaj, Skenderbeu
A sárgákat tekintve egyenlő az állás.


49. PERC: Szakály
fejese szállt mellé, de csak centikkel kerülte el a labda a bal kapufát! Nagy helyzet volt ez is!

48. PERC: Bódi 30-ról tekerte kapura a megítélt szabadrúgást, de pár méterrel fölé lőtt. Az ölötőzből a Debrecen jött ki agresszívabban, egy gyors gól mindent eldönthet.

KÖZÉPKEZDÉS 46.’
Skenderbeu
Összesítésben 1-1-ről folytatódik a találkozó.


Vége az első félidőnek! A kezdés után a Debrecen azonnal a kapujához szögezte a Skenderbeut, de a játékrész derekán kijött a szorításból az albán együttes, komolyabb ziccerig azonban nem tudtak eljutni.
Így 1-0-ra vezet a Loki, és összesítésben 1-1 az állás.

45. PERC: Coulibaly vitte be a büntetőterületre a labdát, majd végül elesett, de ez nem ért tizenegyest.

44. PERC: Jól adogattak az albánok, ám az akció végén Fagu nem érte el a hosszú indítást. Jöhet a Loki.

40. PERC: A félidő második felében jobb a Skenderbeu, helyzet helyzetet követ a debreceniek kapuja előtt.

SÁRGA LAP 38.’
Ramos, Debrecen
Csúnya becsúszásért kapta a lapot.
SZÖGLET 36.’
Plaku, Skenderbeu
Az albán fejet Novakovic biztosan fogta.


36. PERC:
Veszélyes lövés az albánoktól! Muzaka 18 méterről kínálta rá komoly erővel, Novakovic csak szögletre tudta öklözni.

SZÖGLET 34.’
Bódi, Debrecen
Marad a Lokinál a labda.
SZÖGLET 33.’
Bódi, Debrecen
Kikerült mezőnybe a labda.


30. PERC: Coulibaly!
Bódi tekerte középre szinte az alapvonalról, majd a hórihorgas csatár berobbanva fejjel célozta meg az albán kaput, de célt tévesztett.

28. PERC: Az utóbbi percek a vendégekről szólnak.

26. PERC: Vucaj végzett el szabadrúgást 30 méterről, majd Muzaka fejelt üresen, de jóval kapu fölött szállt el a labda.

22. PERC: Mi maradt ki!!! Bódinak ívelték be a társak a labdát, aki szépen megszelidítette azt, majd hatméterről Shehibe lőtte. Már kettővel vezethetne a Loki!

18. PERC: Visszább vett a Debrecen, persze nem is szaladhatnak fejjel a falnak, van még 70 perc arra, hogy meglegyen a biztos továbbjutás.

15. PERC: Ramos lőtt jó 35 méterről, de gyengén és középre. Az albánok ki sem tudnak jönni a térfelükről, míg a Lokinak még egy gól kell a továbbjutáshoz.

12. PERC: Szakály bravúrosan csente el a labdát az albánok térfelén, majd egyedül vezette kapura. A tizenhatoson belülről laposan megcélozta a hosszú alsót, Shehi azonban ujjheggyel beleért, de csak Coulibaly elé tudta paskolni a játékszert. A támadó nem hibázott, így összesítésben 1-1 a párharc állása!

GÓÓÓL 12.’
Coulibaly, Debrecen
Vezet a Loki!


11. PERC:
Óriási ziccert maradt ki ismét! Varga beadása után Coulibaly átvette a labdát a tizenhatoson belül, de a védők tisztáztak, igaz csak Yannickhoz, aki pedig nem találta el rendesen a bőrt, így Shehi védeni tudott.

9. PERC: Coulibaly lőtt a kapuba, de a játékvezető ítélete szerint lesről született a találat. Alig fél perccel korábban a csatár majdnem szerzett egy másik gólt is, akkor Shehit zavarta meg, és majdnem el is csente a labdát a hálóőrtől. Nagyon nyom a Debrecen, persze érthető, ugyanis mindenféleképp gólt kell lőniük a továbbjutáshoz.

7. PERC: Fegu feküdt a földön egy darabig, de a sérülése nem komoly, inkább csak próbálják megtörni az albánok a Loki lendületét.

SZABADRÚGÁS 5.’
Xhafaj, Skenderbeu
Magasan kapu fölé.
LES 4.’
Yannick, Debrecen
Egyértelmű volt a les.


1. PERC:
Egy perc alatt két gólhelyzet! Ismét Yannick adott be a szöglet után, és megint Varga fejét kereste, de a labda a kapusban elakadt. Majdnem vezetést szerzett a Loki!

SZÖGLET 1.’
Debrecen
Óriási helyzet maradt ki!
SZÖGLET 1.’
Debrecen
Jöhet egy újabb szöglet!


1. PERC:
Azonnal helyzet az albán kapu előtt! Yannick adott középre, de Varga elől kifejelték a védők a labdát!

KÖZÉPKEZDÉS 1.’
Debrecen
Útjára indult a labda a meccsen!

Fehérben játszik majd a Loki, míg az albánok piros mezben küzdenek a továbbjutásért.

Hamarosan kezdődik a találkozó Nyíregyházán! Az észt játékvezető már a gyepre vezette a csapatokat.

Előzetes: Albániában 1-0-ra kapott ki a magyar bajnok, ám első ránézésre azt mondhatnánk, nem reménytelen a helyzet, sőt, ám a játék képe alapján a Skenderbeu akár többgólos győzelmet is arathatott volna.

A gyenge játék a nyíregyházi visszavágóra kellőképp feltüzelheti a cívisvárosiakat, legalábbis Kondás Elemér, a csapat mestere ezt reméli.

“Az albánok kint azért tudtak támadni, mert hibát hibára halmoztunk. Sokkal nagyobb elszántság kell és kevesebb hiba” – mondta a szakvezető, utalva arra, ami már az első meccsen is kiderült: az albánok nagyon veszélyesek tudnak lenni a kontrákból.

Ennek kicsit ellentmond Stanislav Levy, az albánok vezetőedzőjének álláspontja, miszerint a Debrecen a párharc favoritja.

Mellesleg az UEFA még a visszavágók előtt elkészítette a harmadik selejtezőkör sorsolását: eszerint a fehérorosz BATE Boriszov és a macedón FK Vardar párharc továbbjutójával mérkőzhetnek meg a debreceniek, ha kedden kiejtik a Skenderbeut.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik