Foci

Debreceni: Még mindig az Anzsi az esélyesebb

budapest honvéd (i) (budapest honvéd, )
budapest honvéd (i) (budapest honvéd, )

A csütörtöki EL-selejtező előtt sajtótájékoztatót tartott a Budapest Honvéd: a kispestiek bravúrban reménykednek.

Mint azt megírtuk, az Anzsi Mahacskalával került össze a Honvéd az Európa Liga-selejtező második körében, és az odavágón Eto’o-ék 1-0-ra nyertek, így a magyar csapat számára csak a győzelem az elfogadható a második találkozón.

A hétfői sajtótájékoztatón a klubtulajdonos George F. Hemingway elmondta, hogy az orosz klub meghívta a kispestieket egy barátságos mérkőzésre Dagesztánba, ugyanis az UEFA döntésének értelmében Moszkvában rendezték az odavágót.

“Ellenfelünk szerdán érkezik különgéppel Budapestre és a csütörtöki mérkőzés után egyből visszautazik Oroszországba. Az odavágóról elmondhatom, hogy Debreceni, Hidi, Vécsei és Vernes játszott a saját nevelésű játékosaink közül, reméljük, egy-két éven belül az ilyen rangos mérkőzéseken még több kispesti nevelés képviselheti a Honvédot.”

Természetesen szót kért a fővárosiak olasz mestere is.

“Olyan csapat ellen, mint az Anzsi, öngyilkosság lenne kitámadni. Hatalmas baj lenne, ha területet adnánk olyan játékosoknak, mint Eto’o, Buszufa vagy Taore. Ehelyett 25-30 méteres sávra kell leszűkíteni a területet, hogy ne tudjanak kibontakozni, ráadásul 90 percig kellene folyamatosan megtámadni a labdás embereket. Ha a maximumot nyújtjuk, akkor lehet esélyünk, a továbbjutásnak még mindig az Anzsi az esélyese” – mondta Marco Rossi vezetőedző.

“Még mindig az Anzsi a továbbjutás esélyese – kezdte a védő, Debreceni András. – Reálisan kell látni a dolgokat, de mindent megteszünk a bravúrért. Örömmel vettük, hogy az orosz újságok azt írták, hogy szervezettek vagyunk, de meccsről meccsre még mindig fejlődnünk kell.”

A Budapest Honvéd-Anzsi Mahacskala párharc visszavágóját csütörtökön, 18:30 órakor rendezik a Bozsik Stadionban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik