Foci

Rossi: Eto’o és Traoré kivégezhet minket

A Budapest Honvéd labdarúgócsapatának olasz vezetőedzője szerint megvan az esély a továbbjutásra az Anzsi ellen.

Amint arról írtunk, a Budapest Honvéd együttese egy gyenge első, majd egy rendezettebb második félidő után 1-0-ra kapott ki Oroszországban, az Anzsi Mahacskala vendégeként. Ugyan Guus Hiddink csapata van előnyben, azonban a budapesti gárdának is megvannak az esélyei még a továbbjutásra az Európa Liga-selejtező második köréből.

„Az Anzsi egy nagyszerű csapat, amely remek focit játszik” – kezdte értékelését Marco Rossi. „Épp ezért kaptunk most ki. Természetesen az eredmény tükrében megvannak a mi esélyeink is a továbblépésre, ám, ha a visszavágón hagyjuk Eto’ót és Traorét helyzetbe kerülni, akkor kivégezhetnek minket. Úgy vélem Budapesten hasonló játékot kell majd játszanunk, csak nagyobb nyomást kell helyeznünk ellenfelünkre.”

A találkozó összefoglalója:

A túloldalon Hiddink szerint az volt az egyik legfontosabb, hogy övéi túlvannak első tétmérkőzésükön a szezonban.

„Végre elkezdtük és az eredmény is pozitív. Az első félidőben a gólon kívül négy nagy helyzetünk is volt, a második felvonásban azonban támadásban nem voltunk túl meggyőzőek. Egy európai kupaselejtező második körében nagyon fontos, hogy ne hagyjon ki a csapat az odavágón, ezt sikerrel teljesítettük is. Jó esélyünk van a továbbjutásra, szerintem Budapesten is meglesznek a helyzeteink a gólszerzésre” – így a holland szakember.

A visszavágót jövő csütörtökön rendezik 20 óra 30 perces kezdettel.

Eredmény – Európa Liga, 2. selejtezőkör, 1. mérkőzés

Anzsi Mahacskala – Budapest Honvéd 1-0 (1-0)

Moszkva, vezette: Yefet

Anzsi: Gabulov – Satov (Lahialov, 70.), Samba, Joao Carlos, Logasov – Jucilei, Ahmedov – Traoré (Smolov, 82.), Busufa, Zsirkov (Dagirbekov, 78.) – Eto’o. Vezetőedző: Guus Hiddink

Budapest Honvéd: Kemenes – Lovric, Ignjatovic, Debreceni, Vidovic – Hidi (Vécsei, 62.), Johnson – Diaby (Vernes, 56.), Ivancsics (Diarra, 82.), Tchami – Délczeg. Vezetőedző: Marco Rossi

Gólszerző: Jucilei (22.)

Sárga lap: Zsirkov (43.), Samba (90.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik