Foci

Huszti Szabolcs visszatérhet Hannoverbe

Közel az egyezség Huszti Szabolcs átigazolásával kapcsolatban: a magyar labdarúgó egykori csapatához, a német bajnokságban szereplő Hannoverhez szerződhet.

A transfermarkt.de információja szerint Huszti Szabolcs visszatér a Hannover 96-hoz. A német portál Martin Kindre, a hannoveriek klubigazgatójára is hivatkozik, aki szerint 98%, hogy Huszti náluk folytatja pályafutását. A Hannover jelenleg Ausztriában edzőtáborozik, itt csatlakozhat régi-új csapatához a magyar játékos.

A Hannover az előző szezonban a Bundesliga hetedik helyén végzett, így idén a nemzetközi kupaporondra is kiléphet. A német csapat az Európa Liga harmadik selejtezőkörében kapcsolódik be a sorozat küzdelmeibe.

A miskolci születésű Huszti Szabolcs ferencvárosi nevelés. Korábban játszott Franciaországban is, a Metzben, onnan került 2006-ban Hannoverbe. A német csapatban 81 mérkőzésen lépett pályára,  17 gólja mellett 21 gólpasszal is segítve csapatát.

2009-ben hárommillió euróért került az akkori UEFA-kupa címvédő Zenit Szentpétervárhoz. Az orosz csapatban az előző szezonban csak elvétve kapott lehetőséget.  A 29 éves szélső a magyar labdarúgó-válogatottban 51-szer lépett pályára, hét gólt szerezve, azonban 2010-ben nagy vihart kavarva lemondta a válogatottságot.

Videó: Huszti-gól a Bayern München ellen

Ajánlott videó

Olvasói sztorik