Foci

Egy másik német cég veszi meg a Vasast

Nem az Alfredo Demiani által vezetett befektetőcsoportnak adta oda a Vasas SC a labdarúgócsapatot.

Meglehetősen nagy a káosz a Vasas együttesénél, és ennek a káosznak csak egy szelete az, hogy a gárda kiesett az NB II.-be. A Híd Akvizíciós Zrt. távozása után a Vasas SC mint sportegyesület visszavette a focisták irányítását.

Már korábban jelezte egy német befektető (Alfredo Demiani), hogy megvenné a piros-kék csapatot, és amikor visszautasították, perrel is fenyegetőzött. Később mégis megegyeztek a felek.

Ehhez képest pénteken egy meglepő közleményt adott ki az angyalföldi klub. Ebben megnevezték a szakmai stáb szereplőit is: Tóth András és a portugál Joaquim Machado Gonçalves irányítja majd a Vasast a következő szezonban.

A Vasas hivatalos közleménye

A Vasas Futball Kft. eladása kapcsán új befektetővel írt alá adásvételi szerződést a mai napon a Vasas Sport Club. Tekintettel arra, hogy az Alfredo Demiani által képviselt cég a július 3-án megkötött adásvételi szerződésben foglalt fizetési kötelezettségeit határidőre nem teljesítette, a Vasas Sport Club véglegesen elállt az együttműködéstől.

Ezzel egyidőben, a Vasas Sport Club a mai napon adásvételi szerződést kötött egy másik német befektetővel. Az aláírással egyidejűleg a német fél a megállapodásban szereplő pénzügyi feltételek egy részét is teljesítette. Ettől függetlenül az üzletrész-átruházásra kizárólag a szerződésben foglalt összes pénzügyi feltétel teljesítését – amelynek határideje július 31. – követően kerülhet sor, és csak ebben az esetben válhat a Vasas Futball Klub Kft. 99%-os többségi tulajdonosává.

A megállapodás szerint, a már kifizetett első részlet lehetőséget biztosít a vevőjelölt részére, hogy ebben az átmeneti időszakban az első csapat edzéseinek irányításában Tóth András mellett az általa felkért portugál edző, Joaquim Machado Gonçalves is részt vehessen.

Az üzletrész-átruházás napjáig Markovits László klubelnök képviseli a továbbiakban is a Vasas Futball Klub Kft.-t, mint ügyvezető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik