Foci

A Napoli Novothny Somával verte a Bayern Münchent

A német kirakatcsapat Monacóban csapott össze az olasz kupagyőztessel, de fejet kellett hajtania.

Pikáns meccset vívott egymással a Napoli és a Bayern, ugyanis a két együttes már a Bajnokok Ligája elmúlt szezonjában is találkozott. Sőt, az Európa-bajnokságon is volt német-olasz párharc, akkor az olaszok örülhettek. Most is.

A müncheniek szereztek vezetést a fiatal osztrák Alaba jóvoltából, de az első félidő hajrájában Cannavaro egyenlíteni tudott. A fordulás után is frissebbek voltak a nápolyiak, de izgalmas volt így is a meccs.

Sorra alakultak ki egyébként a helyzetek, és a friss igazolás, a Baseltől érkező Shaquri ritkán látható szép szabadrúgásgóllal egyenlített 15 perccel a meccs vége előtt.

Az olaszoknál ezúttal is pályára lépett a Veszprémtől igazolt Novothny Soma, ő Insigne helyett lépett pályára a 86. percben. A Bayernben pedig már ott volt a horvát Mandzukic, aki az Eb-n adta el magát a bajoroknak.

Eredmény – felkészülési mérkőzés

Napoli – Bayern München 3-2 (1-1)

Napoli: Rosati – Campagnaro (Grava, 78.), Cannavaro, Britos (Aronica, 60.) – Zuniga, Inler, Dossena (Vitale, 70.) – Dzemaili (Fornito, 88.), Hamsik (Palma, 88.) – Insigne (Novothny, 86.), Vargas (Pandev, 60.)

Bayern München: Starke – Rafinha (Hojbjerg, 46.), Van Buyten, Dante, Contento – Timoscsuk, Luiz Gustavo – Robben, Shaquiri, Alaba (Can, 39.) – Manzukic (Pizarro, 60.)

Gólszerzők: Cannavaro (45+1.), Pandev (67.), Insigne (83.), illetve Alaba (17.), Shaquiri (74.)

Videó – a találkozó összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik