Foci

Térdproblémái miatt visszavonul a Tottenham alapembere

ledley king (ledley king, )
ledley king (ledley king, )

Ledley King, a Tottenham Hotspur védője a visszavonulás mellett döntött, mivel krónikus térdproblémái miatt egyre kevesebbet tudott játszani.

A 31 éves belső védő az ezredforduló óta az egyik legjobb bekk volt Angliában, és 2008-ban a Ligakupa-győzelemhez juttatta a Tottenhamet – egész pályafutása során csak a Sarkantyúsoknál játszott –, majd a 2009–2010-es szezon végén a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutott a londoni csapattal.

14 szezonja alatt 313 mérkőzésen lépett pályára a Tottenhamben, és ez idő alatt 15 gólt szerzett. Utóbbi két idényében már alig volt bevethető: összesen 24-szer húzta magára a Sarkantyúsok mezét.

A 21-szeres angol válogatott védő ezért eldöntötte, szögre akasztja a stoplist.

„Gyerekkorom óta itt vagyok a Tottenhamnél. Mindig elkötelezett voltam a klub iránt, ezért sosem tudtam elképzelni, hogy egyszer majd eljön a búcsú ideje – nyilatkozta King a csapat honlapján. – Köszönetet kell mondanom mindenkinek a klubnál, és természetesen a szurkolóknak. Az évek során sokszor kellett pihennem a térdem miatt, de a Tottenham szurkolói mindig mellettem álltak és támogattak. Sajnos a sérülésem miatt edzeni is nehezen tudok, így abba kell hagynom a focit.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik