Foci

Ferguson: van Persie a miénk lesz!

Van Persie (Van Persie)
Van Persie (Van Persie)

Az Arsenal holland válogatott támadója korábban bejelentette távozását, most úgy tűnik, a Manchester City helyett a Unitednél köt ki.

Véget érhet a szappanopera, ami már hetek óta húzódik a Premier League-csapatok között. A Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson ugyanis kijelentette: megveszik Robin van Persie-t az Arsenaltól.

A Premier League előző szezonjának gólkirálya nemrégiben nem hosszabbította meg jövőre lejáró szerződését az Ágyúsokkal, hiába szeretné Arséne Wenger több évre megtartani a csatárt.

A korábbi hírek szerint a dúsgazdag Manchester City azonnal megkereste a támadót egy ajánlattal. Úgy látszik, a City előszeretettel vásárolgat az Arsenalból: egy éve Gael Clichyt és Samir Nasrit, míg korábban Kolo Tourét és Emmanuel Adebayort is elhappolták Londonból.

Az angol bajnok City dolgát ezúttal az átigazolási piacon is a városi rivális United fogja megnehezíteni. Ferguson ugyanis nagyon magabiztosan nyilatkozott a holland megszerzéséről. A United 20-25 millió fontot fizetne az Arsenal csapatkapitányáért, és ha tényleg létrejön az üzlet, akkor az egész bajnokság egyik legveszélyesebb támadópárosa lehetne a manchesterieké van Persie-vel és Wayne Rooney-val elöl.

Ferguson szerint van Persie segítségével visszaszerezhetik a bajnoki címet a városi riválistól. A csatárért az olasz bajnok Juventus is bejelentkezett, ám nekik aligha van esélyük szerződtetni a hollandot.

Az Arsenalnál is biztosra veszik a távozását, ezért pótlására már érkezett Lukas Podolski a Kölnből, és nemrég Olivier Giroud is Londonba költözött.

Egyelőre nem tudni, hogy hol fogja a következő szezonban ontani a gólokat van Persie, de Fergusonnak nem szokása valótlanságot állítani, így a legnagyobb esély arra van, hogy ősztől már az Old Trafford gyepén láthatjuk viszont a csatárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik