Foci

Csak eggyel kapott ki a Honvéd az Anzsitól

Dobos Sándor
Dobos Sándor

újságíró. 2012. 07. 19. 16:50

A Budapest Honvéd együttese 1-0-s vereséget szenvedett az Anzsi Mahacskala ellen az Európa Ligában, a visszavágó izgalmas lesz.

Volt már arra példa a magyar labdarúgás történetében, hogy egy vereségnek is örültünk. Most is ez lehet a helyzet, hiszen a dúsgazdag Anzsi Mahacskala ellen idegenben egy egygólos vereség nem ciki az Európa Liga második selejtezőkörének első mérkőzésén.

Az már más kérdés, hogy a Honvéd csapata egy kicsivel több merészséggel akár még jobb eredményt is elérhetett volna Guus Hiddink csapatával szemben. Az első félidőben nagy fölényben játszott az orosz együttes, sorra alakították ki a helyzeteket, Busufa, Eto’o és Zsirkov előtt is adódott lehetőség, és a hazaiak védői is jeleskedtek a támadások felépítésénél.

A magyar csapatból Tchami lőtt kapufát a félidő derekán. A fordulást követően nagyon visszavett a tempóból az idén tétmeccset még nem játsszó Mahacskala, a Honvéd egyre bátrabban próbálkozott, Délczeg előtt adódott nagy lehetőség, de Lovric beadását nem tudta irányítani.

Az Anzsi semmit sem mutatott abból, amit esetleg tud, így Guus Hiddink óvatossága bejött. A visszavágón gólt kell szereznie a Honvédnak ahhoz, hogy végrehajtsa a nagy bravúrt, az Anzsi kiejtését.

Az a meccs július 30-án lesz a Bozsik Stadionban.

Eredmény – Európa Liga, 2. selejtezőkör, 1. mérkőzés

Anzsi Mahacskala – Budapest Honvéd 1-0 (1-0)

Moszkva, vezette: Yefet

Anzsi: Gabulov – Satov (Lahialov, 70.), Samba, Joao Carlos, Logasov – Jucilei, Ahmedov – Traoré (Smolov, 82.), Busufa, Zsirkov (Dagirbekov, 78.) – Eto’o. Vezetőedző: Guus Hiddink

Budapest Honvéd: Kemenes – Lovric, Ignjatovic, Debreceni, Vidovic – Hidi (Vécsei, 62.), Johnson – Diaby (Vernes, 56.), Ivancsics (Diarra, 82.), Tchami – Délczeg. Vezetőedző: Marco Rossi

Gólszerző: Jucilei (22.)

Sárga lap: Zsirkov (43.), Samba (90.)

Élő szöveges közvetítésünket az alábbiakban olvashatjátok!

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK!

90. PERC: Három perc lesz a ráadás. A Honvéd még jó helyről jöhetett egy szabaddal, de Vidovic nagyon elbaltázta.

SÁRGA LAP 90’
Samba, Anzsi
Tchamit rántotta le.

90. PERC: Vernes ismét bizonyította, hogy fifikás srác: 30 méterről lőtt szabadrúgást, kapura is szánta, valamivel elkerülte a kaput.

85. PERC: A harmadik leshelyzet az Anzsi részéről. Marad az 1-0!

CSERE 82’
Anzsi
Traoré ment le, Smolov jött be.
CSERE 82’
Honvéd
Ivancsics le, Diarra be.

82. PERC: Eto’o kapott egy mélységi labdát, megfordult vele az alapvonal közelében, majd Kemenes kezébe lőtte a labdát.

79. PERC: Balról adta be a labdát Vernes, a támadás végén Tchami perdített Gabulov kezébe.

CSERE 78’
Anzsi
Zsirkov helyett Dagirbekov a gyepen.

77. PERC: A szöglet utáni kipattanót Vidovic bikázta az égbe.

SZÖGLET 77’
Honvéd
Vernes ívelte be a szögit.

75. PERC: Negyed óra van hátra a mérkőzésből.

Íme az Anzsi vezető találata:

71. PERC: NAGY MAGYAR HELYZET: Lovric adta be a labdát a jobb oldalról, laposan, messziről, érkezett középen Délczeg, de nem találta el jól a labdát a támadó. Bátrabb lett a Honvéd az utóbbi időszakban.

CSERE 70’
Anzsi
Lahialov jött be Satov helyett.

69. PERC: Előremerészkedett a Honvéd: Tchamit csak szabálytalanul állítoptták meg a bal oldali szögletzászló közelében.

SZÖGLET 68’
Anzsi
Újabb Anzsi-beívelés.
SZÖGLET 65’
Anzsi
Traoré beadásába fejelte bele. A szögletből nem lett semmi.

64. PERC: Bár nem lett semmi a hazai támadásból, annak elején Traoré olyan ritmusváltással ment el két magyar mellett, hogy már ezért érdemes volt lejátszani a meccset. Tanulmány volt.

CSERE 61’
Honvéd
Vécsei Bálint a pályán Hidi helyett.

60. PERC: Ivancsics indított egy hosszút, Délczeg elől azonban Gabulov a 16-os vonalánál felszedte a labdát.

58. PERC: Továbbra is az Anzsi birtokolja többet a labdát, de vagy nem akar játszani, vagy azt várja, hogy a Honvéd kintebb merészkedjen. Utóbbi mondjuk, nem lenne baj.

56. PERC: A Honvéd drukkereinek egyik kedvence, Vernes Richárd jött be a pályára, ő az előző körben mindkét találkozón gólt szerzett.

CSERE 56’
Honvéd
Vernes jön be Diaby helyett.

55. PERC: Zsirkov szánta el magát egy lövésre 18 méterről, de az alálöbbölt labda fölészállt. Kemenes nagyon mérges volt az akció végén, alaposan leteremtette a védőket.

53. PERC: Zsirkov ívelte be a szabadrúgás a pálya bal oldaláról, a 16-oson belül azonban kifejelték a Honvéd védői a labdát.

SZABADRÚGÁS 52’
Anzsi
Ingjatovic buktatta Busufát.

50. PERC: A szöglet aztán hosszú volt, kirúgás következett.

SZÖGLET 50’
Honvéd
Délczeg indította Dibayt, előle mentettek.

50. PERC: Eltelt a második féldiőből 5 perc, és eddig nem történt az ég világon semmi. Csak nem altatnak minket?

46. PERC: Egyik csapat sem cserélt a szünetben.

KÖZÉPKEZDÉS 46’
Honvéd
Gólra fel!


Hamarosan kezdődik a második félidő.

Az első félidőben sajnos sokkal több veszélyes támadása volt az orosz Anzsi Mahacskalának, de ehhez képest sokáig jól tartotta magát a Budapest Honvéd.

Marco Rossi csapata próbált kontrázni, de ez csak három alkalommal sikerült, igaz, akkor nagy helyzet is alakult ki. Leginkább Tchami lövése volt ígéretes, de a kapufa megmentette az orosz csapatot az egyenlítéstől. Samuel Eto’o amolyan Barcelona-módra három támadást sem fejezett be, továbbpasszoilta a labdát, hogy a támadást a végletekig kijátsszák, a társak azonban mindannyiszor rontottak. A fordulás után javulnia és gólt kell szereznie a Honvédnak.

VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

43. PERC: A Délczeg ellen elkövetett szabálytalanság után a beívelést kifejelték az Anzsi védői szögletre. Ivancsics ívelte be a labdát, a kipattanót Ignjatovic 22 méterről részúrta, de Gabulov megfogta az időközben megpattanó labdát. Az utolsó percben az Anzsi is szögletttel jöhetett, az érkező Joao Carlos a kapu fölé fejelte a labdát.

SZÖGLET 43’
Honvéd
A szabadrúgás után jöhetett a Honvéd.
SÁRGA LAP 43’
Zsirkov
Délczeget sodorta el hátulról.

41. PERC: ÚJABB NAGY OROSZ ZICCER! Ezúttal is a jobboldalon érkezett az orosz támadás, szélvészgyorsan ment el Satov a szélen, beadta a labdát laposan a kapu elé, az Ignjatovic mellett érkező Traoré azonban mellébombázott.

39. PERC: ÓRIÁSI OROSZ HELYZET! A labda valahogy a magyar 16-oson belülre került, három magyar védő segítségével, Busufa elől Kemenes még felszedte a labdát, de megszerezni nem tudta. Busufa visszapasszolta az érkező Traorénak, de ő nem tudta irányítani annyira a labdát, hogy ne szöglet, hanem gól legyen a vége. A szöglet tuán szintén Traoré volt a főszereplő, de a fejese fölészállt.

36. PERC: Letámadott a Honvéd: meg is szerezte a labdát a három, jobb oldalon felfutó magyar játékos, közülük Diaby lőtt, fölé, mellé, 18 méterre a kaputól. Ebben is több volt.

33. PERC: NAGY MAGYAR HELYZET! Remek kontratámadást vezetett a Honvéd, Délczeg visszaadta a labdát Tchaminak, a Flamurtarinak nagy gólt lövő légiós a kapufa alsó csücskét találta el az akció végén középről, 17 méterről, nagy kár érte.

29. PERC: Eto’o nagyszerű kényszerítőzés után kapta vissza a labdát 10 méterre a kaputól, de még továbbpasszolta a labdát, ha lőtt volna, már 2-0 állna az eredményjelzőn. Nem sokkal később fejelhetett Eto’o, az meg fölément.

SZÖGLET 28’
Anzsi
Tiki-taki után jött a hazai sarokrúgás.

28. PERC: Eto’o esett el a labdával 27 méterre a kaputól, de az izraeli játékvezető szerint Debreceni simán szerelte. 15 másodperccel később Hidi Patrik már szabálytalanul állította meg.

24. PERC: Újabb Anzsi-támadás végén Lovricot forgatta meg Eto’o, aki nem tudta eldönteni, kapura lőjön-e vagy a bal sarokban érkező társának adja a labdát, így a veszélyes támadást ezúttal megúszta a Honvéd.

22. PERC: VEZET AZ ANZSI MAHACSKALA! Zsirkov vezette a támadást a bal oldalon, középre adott, Satov visszapasszolta az érkező Jucileinek, aki Ahmedov elé berobbanva kapura lőtt, a labda Ignjatovic lábán megpattanva között ki Kemenes Szabolcs kapujában. 1-0!

GÓÓÓL 22’
Samba, Anzsi
Távoli lövéssel szerezték meg a vezetést.

20. PERC: Most megnyomta egy kicsit a Mahacskala, de a második szöglet után Zsirkov beadását kifejelték a Honvéd védői.

SZÖGLET 20’
Anzsi
Busufa ívelte be a 2. orosz kornert.

18. PERC: KAPUFA! Satov adta a labdát Eto’ó-nak, aki két védőt is megkavart a 16-os jobb oldalában, megtolta a labdát, majd lőtt, a játékszer a kapufáról pattant ki a mezőnybe. A támadást szöglettel zárta a hazai csapat, de a beadás hosszú lett.

16. PERC: Az Anzsin valóban látszik, hogy nem játszott még tétmeccset. Pontatlanok ők is. Időközben Délczeg lépett Zsirkov sarkára.

15. PERC: Logasov maradt a földön egy kicsit, miután Tchamival ütközött.

14. PERC: Lassan vége az első negyedórának, és a magyar csapat derekasan harcol. Nagyon nehezen sikerül a középpályán megszerezni a labdát, ha mégis sikerül, gyorsan visszaszerzi a Hiddink-alakulat.

Az Anzsi Mahacskala az orosz bajnokság egyik leggazdagabb együttese. Tulajdonosa Suleyman Kerimov, Oroszország egyik leggazdagabb embere. Dagesztáni együttes, de az UEFA döntése alapján biztonsági okokból ott nem lehetett megrendezni ezt a találkozót.

10. PERC: A mérkőzés első szöglete a Honvédé volt, de a beadás Ivancsics részéről elég gyengére sikeredett.

SZÖGLET 10’
Honvéd
Délczeg harcolta ki.

8. PERC: Szélvészgyors Anzsi-támadás folyt a pályán, Samba futott el a jobb oldalon, Satov adott középre, de a védőink felszabadítottak.

5. PERC: A stadionban nincsenek egyébként sokan, ahogy mondani szokták: foghíjasok a lelátók.

3. PERC: Kedvező helyzetből jöhetett szabadrúgással a Mahacskala, de szerencséje volt a mieinknek, mert a kameruni sztár a sorfalba lőtte a lasztit, a lepattanót pedig a kapu mellé. Az Anzsinál van egyébként többet a labda. Ami a hangulatot illeti: a “hazai” drukkerek (nem Dagesztánban rendezik a mérkőzést) meglehetősen hangosak.

SZABADRÚGÁS 3’
Samuel Eto’o
A sorfalba lőtte a labdát.

1. PERC: Marco Rossi, a Honvéd vezetőedzője, valamint George F. Hemingway, a Honvéd tulajdonosa is bizakodó, egyáltalán nem ijedt nyúlként nyilatkoztak az elmúlt napokban.

KÖZÉPKEZDÉS 1’
Elkezdődött a találkozó.
Napsütésben indult a mérkőzés, az Anzsi kezdte el.


Hamarosan kezdődik a mérkőzés a Szaturn Moszkva főváros mellett elhelyezkedő stadionjában.

A négy magyar kupainduló közül a Honvéd szerezte magának eddig a legtöbb sikerélményt, pedig még csak az első selejtezőkört futják a mieink.

A Videoton csütörtök este kezd Pozsonyban, az MTK kiesett a szlovák Senica ellenében, a Bajnokok Ligájában érdekelt Debrecen pedig kikapott az első mérkőzésen az albán Skenderbau otthonában.

A Honvéd szintén albán csapattal meccselt az első körben, a Flamurtarit kettős győzelemmel ütötték ki, 3-0-s összesítéssel.Ez biztosította azt, hogy a második körben az orosz Anzsi Mahacskala következzék, Dzsudzsák Balázs korábbi együttese, amelynek keretében ott van a brazilok világbajnoka, Roberto Carlos, valamint a kameruni szupersztár, Samuel Eto’o is. Nem mellesleg a kispadon Guus Hiddink, az egyik legsikeresebb edző ül.

„Olyan eredményt szeretnénk elérni Oroszországban, hogy a visszavágón legyen esélyünk a továbbjutásra. Nagyon fegyelmezett játékot, százszázalékos teljesítményt kell nyújtanunk, mert ellenfelünk nagyon jó csapat, tele remek játékosokkal. Kétségtelenül nagyszerű játékosokkal találkozunk, de kérdés, hogy csapatként is olyan jók-e” – mondta Marco Rossi, a kispestiek trénere a meccset megelőzően.

Az olasz szakember bizakodása mellett Guus Hiddink meglepően udvarias volt, hiszen azt mondta, helyzeti előnyben van a magyar együttes, tekintve, hogy a Honvéd már játszott tétmeccset, ők viszont majd csak a hétvégén kezdenek a bajnokságban.

A kezdőcsapatok

Anzsi Mahacskala: Gabulov – Satov, Samba, Joao Carlos, Logasov – Jucilei, Ahmedov – Traoré, Busufa, Zirkov – Eto’o. Vezetőedző: Guus Hiddink

Budapest Honvéd: Kemenes – Lovric, Ignjatovic, Debreceni, Vidovic – Hidi, Johnson – Diaby, Ivancsics, Tchami – Délczeg. Vezetőedző: Marco Rossi

A meccset az izraeli Alon Yefet vezeti majd.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Domenico Lucano, mayor of the small Italian fishing village Riace, receives the 'Dresden Peace Award 2017' at the Semper opera in Dresden, Germany, 12 February 2017. Lucano receive the award for his committment to helping refugees. The 58-year-old man has been welcoming refugees flying from war and poverty since 1998. Photo: Arno Burgi/dpa-Zentralbild/dpa
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.