Foci

A Vidi is elkezdi – Orbán és Fico szeme láttára

A Videoton csütörtökön este Pozsonyban vendégeskedik a labdarúgó Európa Liga-selejtező második körében.

A magyar bajnoki ezüstérmes Videoton is elkezdi a szereplést az európai kupaporondon, Paulo Sousa együttese csütörtökön a Slovan Bratislavával találkozik. A pozsonyi gárda az előző szezonban a főtábláig jutott a sorozatban, az AS Romát 2-1-es összesítéssel ejtették ki a szlovákok. A csoportkörben aztán már csak egy döntetlen jött össze a Slovannak, a kilenc emberre fogyatkozó Paris St. Germain-nel játszott 0-0-át a Pasienky Stadionban.

A Vidi portugál trénere nem is rejtette véka alá a véleményét, szerinte a lehető legnehezebb ellenféllel került össze csapata ebben a szakaszban. A felek nem ismeretlenek egymásnak, a 2010–2011-es idényben két edzőmeccset is játszottak a csapatok, egyszer Pozsonyban, egyszer pedig Székesfehérváron. Mindkétszer az aktuális vendéglátó nyert 1-0-ra.

„A lehető legjobb formában szeretnénk játszani, hiszen az elmúlt egy évben pontosan azért dolgoztunk nagyon keményen, hogy az európai kupaporondon szerepelhessünk. Mindannyiunk szeme előtt ez a cél lebegett.

A Slovan révén a lehető legnehezebb ellenfelet kaptuk a kalapból. A szlovák csapatról tudjuk, hogy nagyon erős. Tavaly ugye a Bajnokok Ligájában szerepeltek, ahol a későbbi negyeddöntős APOEL búcsúztatta őket, majd az Európa Ligában a Rómát legyőzve jutottak be a csoportkörbe. Impozáns statisztikával rendelkeznek: tavaly a szlovák bajnokságban például hazai pályán egyszer sem szenvedtek vereséget. Azonban gyenge pontjaik is vannak. Nagyon kemény, kiegyensúlyozott összecsapást várok, és a legjobb tudásunk szerint kell játszanunk, hogy elérjük a célunkat, vagyis továbbjussunk” – nyilatkozta a luzitán szakember a vidi.hu-nak.

A Videoton beharangozója:

A túloldalon Vladimir Weiss udvariasságnak tartotta Paulo Sousa szavait, melyek szerint a Slovan az esélyesebb.

„A vendégeknél egy fiatal és ambiciózus edző ül a kispadon, aki ráadásul egy igazi gentleman. Bóknak veszem a szavait. Ők is és mi is tovább akarunk menni. Megnéztük őket videón és két meccsen élőben, gondolom, ezt ők is megtették. 50-50 százalék esélyt látok, az első meccs majd meghatározza a továbbiakat” – mondta Weiss, aki azt is elárulta, ha mindenki hadra fogható lesz, akkor a 4-3-3-as felállást fogja preferálni.

A rendezők kockázatosnak minősítették a találkozót, a mérkőzést épp ezért több tucat rendőr felügyeli majd – írja a parameter.sk. „A közrend megsértése esetén felkészültünk a beavatkozásra, és annak a szükséges eszközökkel történő helyreállítására” – mondta a rendőrségi szóvivő.

A jelek szerint Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és Robert Fico szlovák kormányfő is a helyszínen tekinti meg az összecsapást, amely 20 óra 15 perckor kezdődik.

Európa Liga-selejtező, 2. kör, 1. mérkőzés (20 óra 15 perc)

Pozsony, Pasienky-stadion, vezeti: Alekszej Nikolajev (orosz)

Slovan Bratislava (szlovák) – Videoton

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik