Foci

A Real Madrid felújíthatja stadionját

santiago bernabeu stadion (santiago bernabeu stadion)
santiago bernabeu stadion (santiago bernabeu stadion)

A Madridi Közigazgatási Hivataltól megkapta az engedélyt a Real Madrid labdarúgócsapata a Santiago Bernabéu stadion felújítására.

Zöld utat kapott a spanyol bajnok Real Madrid a Madridi Közigazgatási Hivataltól, így elkezdheti a Santiago Bernabéu stadion felújítását.

Az ötlet már korábban megfogant Florentino Pérez klubelnök fejében, a látványtervek pedig 2011 végén készültek el. A hipermodern stadion Európa egyik, ha nem a legfejlettebb struktúrájával fog rendelkezni. A jelenlegi 80 ezer férőhelyet további 10 ezerrel megtoldják, lefedik a lelátó egészét, a pálya mellett pedig új zöldterületet hoznak létre. Felépül egy 3500 négyzetméteres bevásárlóközpont, új irodák, valamint egy több száz férőhelyes parkoló is.

Az ügy március 21. óta a levegőben lógott, akkor ugyanis elutasították a terveket. Rengeteg egyeztetés után azonban kedden mégis megkapta az engedélyt Pérez, így valóra válthatja álmát. A felújítás három évig tarthat, ami azt jelenti, hogy a stadionnak és környékének a munkálataival 2015-re készülnek el.

A Királyi Gárda otthona már 1947 óta áll, most azonban még a neve is megváltozhat: az Estadio Santiago Bernabéu név valószínűleg nem maradhat, a klub ugyanis szponzorokat keres jelenleg a kivitelezés megkezdéséhez. A projekt nem kevesebb, mint 200 millió euróba fog kerülni, állítólag a klubot a 2013-as idénytől szponzoráló Fly Emirates lehet a befutó. A stadion neve Emirates Bernabéu lehetne ebben az esetben.

A névadó szponzorral azonban jól járna a klub, hiszen évente körülbelül 50 millió eurót hozna a konyhára a megállapodás, így gyorsan megtérülne a beruházás.

Idén lefektették az alapkövét egy másik monumentális Real Madrid-projektnek: az Egyesült Arab Emirátusokban fog felépülni egy Real Madrid-logót formáló, több szigetből álló komplexum, amelynek fő látványossága a tengerre néző, homokra épülő stadion lesz majd. A tervek szerint a Real Madrid Resort Islandet szintén 2015-re fejezik be.

A Santiago Bernabéu fejlődése:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik