Foci

Novothny Soma debütált a Napoliban

A nápolyiak kölcsönben játszó 18 éves magyar támadója 25 percet játszhatott a felnőtt csapatban az első felkészülési meccsen.

Az egyik legnagyobb magyar tehetség januárban került Olaszországba, féléves próbajátékra. Novothny Somával nagyot fordult a világ rövid idő alatt, hiszen nemrégiben még az NB II.-es Veszprémben lőtte a gólokat, kedden pedig már a Napoli felnőtt csapatában is bemutatkozhatott.

Novothny kezdetben természetesen a tartalékcsapattal készült, ahol hat bajnokin hétszer zörgette meg az ellenfelek hálóját, a Primavera-csapat pedig a rájátszásba került.

Ezek alapján nem meglepő, hogy a vezetőség meghívta a dimarói edzőtáborba a fiatal játékost, aki a felnőtt csapattal készülhet immár. Az első felkészülési mérkőzésen a Trentino tartomány válogatottja ellen játszottak, és a 9-0-ra megnyert meccsen Novothny a 65. percben állt be csereként, gólt nem sikerült szereznie.

A Napoli erős csapattal állt fel, így kezdtek: Rosati – Campagnaro, Fernandez, Britos, Zuniga – Zemaili, Inler, Hamsik, Dossena, Vargas – Insigne. A magyar srác Vargas helyére állt be, és később szerepet kapott Cannavaro is.

A következő felkészülési meccset a Bayern Münchennel vívják majd július 20-án, ahol szintén szerepet kaphat majd a magyar csatár Walter Mazzarri vezetőedzőtől. A Napolinál két hét múlva dől el, hogy a tartalékoknál, vagy az első csapatnál számítanak Novothny játékára.

A mérkőzés góljai:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik