Foci

Angol védőt csábít a Real Madrid

micah richards (micah richards)
micah richards (micah richards)

A Manchester City 24 éves védőjével erősítene a Királyi Gárda, fel is vették a kapcsolatot a jobb oldalon és középen is bevethető Micah Richards klubjával.

Ezen a nyáron a portugál tréner, José Mourinho elsődleges célja a jobbhátvéd pozíció megerősítése volt, ugyanis Alvaro Arbeloa nem nyújtott meggyőző teljesítményt, míg Sergio Ramosnak középen kellett játszania.

Mourinhónál szóba került a brazil Maicon szerződtetése, akit még az Inter csapatánál trenírozott, valamint felmerült az is, hogy a Real Madrid fiókcsapatából, a spanyol másodosztályba frissen feljutó Castillából érkezhet a fiatal Dani Carvajal. Eddig a Maicon-ügyből nem lett semmi, Carvajalt pedig visszavásárlási opcióval eladták a Bayer Leverkusennek, és mivel Arbeloa remekül játszott a spanyol válogatottban az Eb-n, elcsendesedtek a pletykák.

Most azonban újra felkapta a fejét a spanyol sajtó a hírre, miszerint a Real Madrid 25 millió eurós ajánlatot tett a Manchester Citynek Micah Richardsért. Az angol védő meglepetésre nem kapott meghívót az Eb-re Roy Hodgson szövetségi kapitánytól, annak ellenére, hogy remek szezont futott a Cityvel, és bajnok lett.

Mourinho nagy rajongója a védőnek, már korábban a Chelsea-hez is csábította, ám akkor visszautasították ajánlatát. A védő éppen a londoni olimpiára készül a brit csapattal, ám nem zárkózik el a spanyol gigász érdeklődése elől. Richardsnak amolyan „se veled, se nélküled” viszonya van Roberto Mancinivel, a City menedzserével, ráadásul ő inkább a Jolean Lescott – Vincent Kompany belsővédő párost preferálja.

A Real Madrid minden bizonnyal jól járna Micah Richardsszal, hiszen jó felépítésű, több poszton bevethető, magas védőről van szó, ami egybecseng Mourinho azon kijelentésével, miszerint a Madrid védősora túl alacsony. Richards szerződése 2015-ig szól Manchesterben, fizetése heti 90 ezer font. A 25 millió eurós ajánlat soknak tűnik, bár ha a fővárosiakról van szó, a pénz nem lehet akadály.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik