Foci

Skenderbeu-Debrecen: fegyelem mindenekfelett

dvsc (ingyenes, )
dvsc (ingyenes, )

A DVSC-TEVA együttese kedden este az albán KF Skenderbeu csapatával találkozik a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének odavágóján.

Elérkezett a nagy nap, kedden este 20 óra 30 perctől a magyar bajnok DVSC-TEVA is belecsap a lecsóba és megkezdi a szereplést a Bajnokok Ligája selejtezőjében. A második fordulóban az albán Skenderbeu lesz a hajdúságiak ellenfele, az odavágót Albániában, Korcán rendezik.

Kondás Elemér, a Loki vezetőedzője a csapat elutazása előtt a csapat hivatalos honlapjának elmondta, sikerült sok videós anyagot szerezni a riválisról, így „hellyel-közzel” tudják, mire kell felkészülniük.

„Egy masszív, hajtós csapat van ránk. Játsszák a futballt, és rengeteget futnak. Figyelnünk kell arra, hogy hazai pályán játszanak és fanatikus szurkolótáboruk majd űzi, hajtja őket. Több jó labdarúgó alkotja a keretüket, rájuk szintén nem árt odafigyelni. Igyekszünk majd inkább a saját játékunkra koncentrálni, megpróbáljuk azokat a hibákat kijavítani, amelyeket a Videoton ellen elkövettünk. Legalább olyan fegyelmezettnek kell lenni, mint a Szuperkupa-döntőn, ám volt egy rövid időszak, amikor nem voltam elégedett a csapat teljesítményével, azt kell áthidalni és még jobb játékra törekedni” – így Kondás, aki úgy véli, együttese javára válhat az, hogy idegenben vág neki a párharcnak.

Azért nem volt felhőtlen a Debrecen felkészülése, ugyanis az eltiltott Ibrahima Sidibe mellett sérülés miatt kidőlt Selim Bouadla, Ludánszki Bence és Roguy Meyé is, rájuk nem számíthat a vezetőedző.

A Skenderbeu cseh vezetőedzője, Stanislav Levy magabiztosan várja a párharcot, véleménye szerint katasztrófa lenne, ha csapata nem jutna tovább. A Sport Ekspres cikke szerint a hétfői csapatmegbeszélésen a tréner tudatosította játékosaiban, hogy csak akkor juthatnak túl a Lokin, ha végig higgadtak, fegyelmezettek tudnak maradni a párharcban. A lap leszögezi, hogy az egész város amondó, a párharc első meccsét megnyeri a Skenderbeu.

Kedd este 20 óra 30 perctől kiderül. A Sport24 élőben számol be a mérkőzés legfontosabb momentumairól.

Bajnokok Ligája-selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés (TV: m1)

Korce, Skenderbeu Stadion, Vezeti: Nikolaj Jordanov (fehérorosz)

KF Skenderbeu Korce (albán) – DVSC-TEVA

Ajánlott videó

Olvasói sztorik