Foci

Olasz tehetséget igazolt a PSG

verratti (verratti)
verratti (verratti)

Andrea Pirlo utódjának tartják az olasz másodosztályból a francia aranyesélyeshez igazoló Marco Verrattit, a PSG legfrissebb igazolását.

Folytatja nyári nagybevásárlását a francia Paris Saint Germain. A tavaly olajmágnás kezekbe került fővárosi alakulat az előző idényben is bevásárolt, ám akkor elmaradtak a sikerek. A bajnokságban másodikak lettek, az Európa Ligából kiestek, az arab tulajdonosnak idén újra a zsebébe kell nyúlnia, hogy a 2012-2013-as szezon végén már kupákkal végződjön.

Ezequiel Lavezzi már korábban a párizsiaké lett, őt követte egy 60 milliós “milánói ajándékcsomag”: a brazil védő, Thiago Silva már aláírt, a svéd Zlatan Ibrahimovic pedig nagyon közel áll ehhez, minden bizonnyal napokon belül a PSG támadója lesz.

A sztárok megvásárlása mellett a jövőre is gondolnak a francia ezüstérmesnél, hiszen egy évvel ezelőtt a 22 éves Javier Pastore került Párizsba, ezúttal pedig egy szintén óriási tehetségnek kikiáltott középpályás játékjogát sikerült megszerezniük: Marco Verratti, az új Andrea Pirlónak tartott olasz játékos is Franciaországba költözött.

Verratti az olasz másodosztályban vitézkedő Pescarától igazolt a PSG-hez, annak ellenére, hogy korábban az olasz bajnok Juventusszal boronálta össze a média. Játéktudását jól mutatja, hogy a nyári Európa-bajnokság előtti 32 fős bő keretbe még jelölte őt Cesare Prandelli szövetségi kapitány.

A “Pirlo-utód” július 16-án este érkezett meg Párizsba, 11 millió eurót fizetett érte a PSG.

A 19 éves középpályásnak nem lesz könnyű a kezdőbe verekednie magát, kíváncsian várjuk mekkora szerepet kap majd Leonardótól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik