Foci

Ki a fene az a Les Davies?

A walesi Bangor labdarúgócsapatának 27 éves szélsőjét is jelölte az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) az Év Játékosa díjra.

Hétfőn este az UEFA kiadta 32 fős listáját, akikre a szervezet 53 tagállamának erre jogosult sportújságírói leadhatják a voksukat. Augusztus 14-én három emberre szűkül majd a mezőny, majd augusztus 30-án, az UEFA monacói gáláján derül ki, ki is lesz a győztes.

Csupa-csupa nagyágyú alkotja a listát, elég csak Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Sergio Agüero, vagy a nyolc Európa-bajnok spanyol labdarúgó nevét említeni. És akkor megakadt a szemünk a D betűnél Leslie Elias “Les” Daviesen. A 27 esztendős szélső egy walesi félprofi csapatban, a Bangor City FC-ben kergeti a labdát hétről-hétre, a klub a walesi Premier League-ben szerepel annak 1992-es megalakulása óta.

„Nem hiszem, hogy ezt hamar meg tudom majd emészteni… ott lenni a listán azokkal a játékosokkal egyszerűen hihetetlen. Már az is fantasztikus, hogy a legjobb 32 közé jelöltek. Azt ugyanakkor tudom, hogy a legjobb három között biztosan nem leszek ott” – mondta a hír hallatán Les Davies.

Egy fejesgól Daviestől:

De hogyan került fel arra a bizonyos 32-es listára Davies? A dolog pofon egyszerű: amikor az UEFA megkérdezett országonként egy-egy újságírót arról, ki az az öt ember, akinek helye lenne a szavazáson, a walesiek tollforgatója bedobta a szélső nevét, ez az egy voks pedig a jelek szerint elég volt arra, hogy az európai szervezet jelölje őt az Év Játékosa díjra.

Davies Bangorban született, azonban a helyi nagycsapat előtt megfordult a Caernarfon Town együttesében is. 2005-től két évet lehúzott a Porthmadogban, majd visszatért szülővárosa csapatába, melynek azóta is a tagja. Volt U18-as, U21-es valamint félprofi U23-as walesi válogatott is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik