Foci

Giggs új szerepkörről álmodik

Ryan Giggs (Ryan Giggs)
Ryan Giggs (Ryan Giggs)

A Manchester United walesi labdarúgója, Ryan Giggs elmondta, gondolkodik rajta, hogy profi karrierje lezárása után edzőként folytassa pályafutását.

A 38 esztendős játékos reméli, eddig szerzett tapasztalatait visszavonulása után edzőként is kamatoztathatja. A rutinos játékos túl van 900. mérkőzésén is a Vörös Ördögök csapatában, és minden bizonnyal a szezon végén felhagy a profi labdarúgással.

„Az előző szezonban elvégeztem egy UEFA Licenc tanfolyamat, amit nagyon élveztem. Ez egy másik oldala a labdarúgásnak, teljesen más nézőpontból látom a dolgokat, mint ahogyan azt játékosként éltem meg eddig. Szeretném kamatoztatni azt a tapasztalatot, amit eddigi pályafutásom alatt szereztem.”

Az “öreg” azért még a pályán is nagy mester:

A cardiffi születésű középpályás kifejtette, az olimpián csapatkapitányként szerzett tapasztalatait is szeretné felhasználni a későbbiekben.

„Az olimpia egy nagyszerű lehetőség arra, hogy más csapatok munkájába is beleláthassunk. Az egész életemet a labdarúgásnak és a Unitednek szenteltem. Nagyon várom az olimpiát, amely remek alkalmat ad arra, hogy más sportágak menedzsmentjébe is betekinthessünk. A sportszeretetem mindig is arra ösztönzött, hogy a labdarúgáson kívül más sportágakra is nyitott legyek. Szívesen megnézném a versenyek nagy részét, hogy minél több információt gyűjthessek, ami hasznos lehet majd edzői karrierem során.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik