Foci

Küzdelmes vereség Mexikótól

u17 (u17, )
u17 (u17, )

A magyar U17-es válogatott sok helyzetéből csak egyet használt ki második niigatai mérkőzésén, végül 3-1-es vereséget szenvedett Mexikótól.

A niigatai nemzetközi négyes torna második játéknapján a magyar U17-es válogatott Mexikóval mérte össze erejét. Pisont István szövetségi edző ezúttal a Dániel Csaba – Baksa Dénes, Dékány Péter, Asztalos Dávid (Berecz Zsombor, 46.), Nagy Dominik – Mervó Bence, Kalmár Zsolt, Medgyes Zoltán – Tóth László (Bobál Gergely, 72.), Farkas Zoltán (Borkai Ádám, 72.), Popgeorgiev Pantelis (Varga Szabolcs, 52.) összetételben szerepeltette együttesét.

A találkozó jó iramú, színvonalas játékot hozott, az első félidőben a mexikóiak fölényben játszottak, agresszív letámadásaikkal többször is zavarba hozták a magyar védelmet, és a megszerzett labdákból gyakorta alakítottak ki helyzeteket a kapunk előtt. Bár az első 45 percben sok volt a hiba a mieinknél, két óriási lehetőség így is adódott a játékosok előtt, ám a befejezéseknél nem sikerült jó megoldást választani. A mexikóiak jobban sáfárkodtak helyzeteikkel, a 22. percben betaláltak Dániel Csaba kapujába, és egygólos előnnyel zárták a félidőt. 

Fordulás után gyorsan egyenlítettünk, egy jobb oldali támadás végén Tóth László indult be jó ütemben a védők között, betört a 16-oson belülre, majd higgadtan a jobb sarokba lőtt. A folytatásban is maradt az óriási tempó, a mieink többször is “lenullázták” az ellenfél védelmét, ám a kapussal szemben állva elhibázták a helyzeteket. Mexikó a 66. percben egy távoli lövéssel vette vissza a vezetést, majd az utolsó pillanatokban egy szöglet után újabb gólt szerzett, ezzel alakult ki a 3-1-es végeredmény.

“Az első félidőben nem játszottunk jól, sok labdát veszítettünk, de a szünet után feljavultunk, felvettük az ellenfél kemény, agresszív stílusát, és nagyon sok helyzetet alakítottunk ki – értékelt a meccs után Pisont István. – Rendkívül magas színvonalú meccsen, kiváló erőkből álló ellenféllel szemben szépen helytálltunk, mindenki a maximumot adta ki magából. Egy ilyen mérkőzésen nem az eredmény fontos, háromnapos felkészülés után érthetően nem játszhattunk csúcsformában, ehhez képest helyzeteink alapján nagyon könnyen megnyerhettük volna a mérkőzést”.

Eredmény – U17-es mérkőzés, Niigata, Japán
Mexikó-Magyarország 3-1 (1-0)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik