Foci

Úajbb veterán célozta meg az MLS-t

Olof-Mellberg(960x640).png (olof mellberg)
Olof-Mellberg(960x640).png (olof mellberg)

A svéd válogatott védője, Olof Mellberg tárgyalásokat folytat az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Toronto FC-vel.

A 34 éves labdarúgó – aki az Európa-bajnokságon gólt is szerzett – szerződése nyáron lejárt a görög Olympiakosznál, így jelenleg csapatot keres magának.

A 117-szeres svéd válogatott védő már tárgyal a torontói klub vezetőségével, és ha mindenben megegyeznek, akkor a jövő héten alá is írhatják a szerződést. A kanadai alakulatra rá is fér az erősítés, ugyanis a ligában jelenleg a legrosszabb védelemmel bírnak: 18 mérkőzésen 35 gólt kaptak, miközben csak 21-et rúgtak.

A Toronto keretében több nagy nevet is találunk: a holland Danny Koevermars, a portugál Luis Boa Morte és a német Torsten Frings is a piros-fehéreket erősíti.

Mellberg 1996-ban mutatkozott be a profik között a Degerfors gárdájában, majd egy fél szezont tölött az AIK-nál. Onnan a spanyol bajnokságba, a Racing Santanderhez igazolt, végül megvette az Aston Villa, ahol igazán hírnevet szerzett magának. Pályafutásának utolsó két állomása a Juventus és az Olympiakosz volt.

Idén több európai klasszis is a tengerentúli ligát választotta: januárban Thierry Henry New Yorkba tette át a székhelyét, míg Robbie Keane a Los Angeles Galaxyban David Beckham csapattársa lett. Bernardo Corradi, Marco di Vaio, Alessandro Nesta pedig a Montreal Impactet választotta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik