Foci

Sousa: Hihetetlen győzni akarással játszottunk

videoton dvsc (videoton, debrecen, dvsc, walter lee, nagy zoltán)
videoton dvsc (videoton, debrecen, dvsc, walter lee, nagy zoltán)

A Videoton portugál szakvezetője büszke csapatára, amely egymás után másodszor nyerte meg a Szuperkupát.

A Videoton 1-1-es döntetlent játszott a bajnok Debrecennel a magyar Szuperkupa-döntőn szerdán, majd a tizenegyesek során felülkerekedett a DVSC-vel szemben, ezzel megszerezte második sikerét ebben a kiírásban.

A mérkőzés – ahogyan arról beszámoltunk – a második félidőben már szakadó esőben zajlott, de Paulo Sousa valószínű nem ezért maradt az öltözőben a szünetben (csak a büntetőkre jött ki ismét a portugál). Bognár Tamás játékvezető meglehetősen következetlenül vezette a találkozót, ráadásul a Debrecennek nem adott meg egy szabályosnak vélt gólt 1-0-s Loki-vezetésnél.

Az eredmény (a döntetlen) ezzel együtt igazságosnak mondható, mert bár nagyon küzdelmes volt a találkozó, olyan igazán nagy színvonalat nem hozott. A büntetők során a DVSC-nek vezetést szerző Bódi Ádám hibázott egyedül, ez pedig döntőnek bizonyult.

“Mindig jó egy szezont győzelemmel kezdeni, és különösen jó érzés akkor, ha ezt a lehető legnehezebb ellenfél ellen sikerül elérni. Gratulálok a játékosaimnak, akik hihetetlen odaadással és győzni akarással játszottak a mérkőzésen, és büszke vagyok rájuk, hogy minden találkozónkon ez jellemzi őket. Egyúttal szeretnék minden magyar csapatnak sok sikert kívánni az előttünk álló szezonra, hogy minél többet fejlődjön a magyar foci, hiszen mindannyian ezért dolgozunk nap mint nap” – értékelt a találkozó után paulo Sousa.

Kondás Elemér, a Loki vezetőedzőjének szakmai véleményét is idézi a vidi.hu oldal: “Az első félidőben jól játszottunk, mi irányítottuk a játékot, és hamar megszereztük a vezetést is. A második félidőben ismét gólt szereztünk, amelyet a játékvezető nem adott meg, bár én úgy gondolom, hogy érvényes találat volt. A későbbiekben aztán kicsit hátrébb zártunk, bár nem ezt terveztük, de a Videoton folyamatos támadásai miatt ezt voltunk kénytelenek tenni. Úgy érzem, mindkét csapat nyerni akart a mai mérkőzésen, a Videotonnak pedig gratulálok a győzelemhez”.

Érdekesség, hogy a díjátadásra nem jött ki a Videoton szakmai stábja és a játékosok sem, a kupát Garancsi István, a klub tulajdonosa vette át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik