Foci

Fájó MTK-búcsú az Európa Ligától

mtk-senica (mtk-senica)
mtk-senica (mtk-senica)

A megint tíz emberre fogyatkozó MTK idegenben 2-1-es vereséget szenvedett a Senicától, összesítésben 3-2-vel a szlovák csapat jutott tovább.

Mivel az első meccsen a Hungária körúton 1-1-es döntetlen született, a szlovák Senica ellen így idegenben kellett nyernie, vagy döntetlen esetén legalább két gólt rúgnia a kék-fehéreknek.

A kezdés után az MTK az eredménykényszer miatt azonnal támadólag lépett fel, ez azonban nem vezetett gólhoz, bár a gól nélkül zárult első félidőben több volt a magyar helyzet.

Garami József csapata a megszokott sokpasszos játékot hozta, a szokatlanul magas szlovák játékosok ívelgettek és távolról tüzeltek, a szünetig egyik módszer sem vezetett eredményre.

A fordulás után öt perccel azonban minden megváltozott, Kanta József buktatása miatt büntetőhöz jutott az MTK. Az odavágón Kanta kihagyta a 11-est, de volt mersze újra odaállni, és ezúttal belőtte.


A csapatot Szlovákiába elkísérő MTK-drukkerek egy ideig bízhattak a továbbjutásban

Ezzel az MTK összesítésben már továbbjutásra állt (2-1), de a mecsből még több mint fél óra volt hátra. A Garami-legénység a második, megnyugtató gólért, a Senica pedig az egyenlítésért küzdött. A 71. percben megint emberhátrányba került az MTK, Vadnai elrúgta a lábdát, sárgát kapott – a másodikat.

A folytatás is kísértetiesen hasonlított az odavágóra, Blackburn pillanatok múlva fejjel egyenlített, ezzel 1-1, összesítésben 2-2, ekkor hosszabbításra állt a párviadal.

A 80. percben Divis végigcselezte magát az MTK védővonalán, Hegedűs kapus hatalmas brvúrral védett. A 87. percben jött a kegyelemdöfés, Kalabiska egy megcsúsztatott labdát küldött a magyar kapuba.

A Senica 2-1-re nyert, összesítésben 3-2-vel a szlovák csapat jutott az EL második selejtezőkörébe.

Eredmény – Európa Liga-selejtező, 1. forduló, 2. mérkőzés

Senica-MTK 2-1 (0-0) A Senica 3-2-es összesítéssel jutott tovább

Senice, 2880 néző, Vezette: Derdo (ukrán)

FK Senica: Kamesch – Krizko, Pavlík, Brabec, Kalabiska – Divis (Janso, 90+2), Wijlaars, Kona, Durica (Bolinha, 90.) – Hosek (Diarrassouba, 60.) – Blackburn. Vezetőedző: Zdenek Psotka

MTK: Hegedüs L. – Wolfe, Kelemen, Vukmir, Hidvégi – Zsidai, Vadnai – Könyves, Kanta J., Rácz (Csiki, 46.) – Lázok (Nikházi, 74.). Szakmai igazgató: Garami József

Gólszerzők: Blackburn (72.), Kalabiska (87.), illetve Kanta (11-es, 51.)

Piros lap: Vadnai (71.)

Sárga lap: Wijlaars (25.), Kalabiska (35.), Blackburn (89.), Bolinha (90+2), illetve Zsidai (30.), Lázok (36.), Vadnai (40.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik