Foci

Továbbjutott a Honvéd, jöhet az Anzsi

budapest honvéd (i) (budapest honvéd, )
budapest honvéd (i) (budapest honvéd, )

Az Európa Liga selejtezőjében a Budapest Honvéd összesítésben 3-0-val ütötte ki a Flamurtari Vlorét. A következő körben az Anzsi Mahacskalával találkoznak a kispestiek.

A Budapest Honvéd remek teljesítményt nyújtva 1-0-ra nyert Albániában a Flamurtari ellen, így a kispestiek várhatták nyugodtabban a visszavágót.

A mérkőzés képén ez meg is látszott, ugyanis az első félidőben szinte alig jegyezhettünk fel veszélyes helyzetet: Délczegnek volt egy ziccerre, de fölé durrantott, majd Kemenes kapuja előtt az albánok csapatkapitánya, Lena lőtt egy bődületes kapufát.

Az első játékrész hosszabbításában jártunk, amikor már mindenki a szünetre koncentrált, kivéve Vernest. A kispesti labdarúgó emelkedett ugyanis a legmagasabbra Ivancsics szabadrúgása után, és védhetetlenül fejelt Koliqi kapujába (1-0).

Az egygólos előny tudatában a második félidőt kényelmesebben kezdte a Honvéd, ám hiába birtokolták többet a vendégek a labdát, nem tudtak mit kezdeni a mezőnyfölényükkel.

Tchami pedig úgy gondolta, ha az albánok nem tudnak gólhelyzetbe kerülni, akkor majd megteszi ő: egy szép akció után parádésan tekert a jobb felsőbe a tizenhatos vonalról (2-0).

A hátralévő közel fél órában a Flamurtari feladta a küzdelmet, és szinte el sem jutottak Kemenes kapujáig, míg a magyar csapat biztosan tartotta a labdát. Így az eredmény már nem változott a lefújásig, a Budapest Honvéd összesítésben 3-0-val továbbjutott a selejtező második körébe, ahol majd az Anzsi Mahacskala lesz Délczegék ellenfele.

Európa Liga-selejtező, 1. forduló, 2. mérkőzés
Budapest Honvéd – Flamurtari Vlore 2-0 (1-0)

Budapest, Bozsik Stadion, vezeti: Vusal Aliyev (azeri)

Gólszerző: Vernes (45+1.), Tchami (57.)

Budapest Honvéd: Kemenes – Debreceni, Vidovic, Lovric, Ignjatovic – Hidi, Johnson -Vernes (Diaby, 71.), Ivancsics (Diarra, 84.), Tchami (Faggyas, 64.) – Délczeg. Vezetőedző: Marco Rossi. 

Flamurtari Vlore: Koliqi – Mici, Rajovic, Veliu, Arberi – Pezo, Lena, Telushi (Cela, 73.) – Sosa (Pepa, 70.), Pejic (Kuqi, 84.), Memelli. Vezetőedző: Shkelqim Muca.

Sárga lap: Vernes (66.), illetve Lena (65.)

Továbbjutott a Honvéd, 3-0-s összesítéssel.

A Sport24 élő, szöveges tudósítását az alábbiakban olvashatod.

90+3. PERC: Vége a találkozónak! 2-0-ra nyert a Budapest Honvéd, összesítésben pedig 3-0-val ment tovább a magyar csapat. A kispestiek ellenfele a következő körben a Samuel Eto’o-val felálló Anzsi Mahacskala lesz!

SÁRGA LAP 90+3.’
Délczeg, Honvéd
Micit rúgta fel.


90. PERC:
Három perc a ráadás.

88. PERC: Bedobások, szabadrúgások, felívelések. Az elmúlt percek eseményei, különösebb izgalom és helyzet nélkül.

86. PERC: Már mindkét csapat azt várja, hogy az azeri játékvezető lefújja a meccset: egyik fél sem akar igazán kezdeményezni.

CSERE 84.’
Flamurtari
A meccs utolsó cseréje: Pejicet Kuqi váltja.
CSERE 84.’
Honvéd
Ivancsics helyett Diarra a pályán.


80. PERC: Hidi
vitte be a tizenhatoson belülre a labdát, de Koliqibe lőtt közelről. Pedig ott lehetett volna a harmadik gól is. Ez most már örömfoci.

SZÖGLET 79.’
Mici, Flamurtari
Kirúgással folytatódik a meccs.


77. PERC: Délczeg
lőtt az oldalhálóba egy ígéretes kontra után. A Honvéd játékában még benne van a gól, az albánok akár még egy komoly pofonba is beleszaladhatnak.

76. PERC: Kényelmesen focizik a Honvéd, míg az albánok még küzdenek a becsületgólért.

74. PERC: Több mint öt perc telt el folyamatos játék nélkül: Vernes sérülése – felszakadt a bőr az arcán -, és a sok csere miatt semmi sem történt a Bozsik Stadionban.

CSERE 73.’
Flamurtari
Telushit kapja le az albánok edzője. Cela száll be a meccsbe.
CSERE 71.’
Honvéd
Vernes nem tudja folytatni a játékot, helyére Diaby érkezik.
CSERE 70.’
Flamurtari
Sosa le, Pepa be
Ápolás 69.’
Vernes, Honvéd
A magyar játékos arcára lépett rá a Arberi.


67. PERC: Vidovic
vezette a labdát, majd gondolt egyet és inkább lőtt. Messziről eleresztett lökete azonban célt tévesztett.

SÁRGA LAP 66’
Vernes, Honvéd
Villan a lap Vernesnek is.
SÁRGA LAP 65.’
Lena, Flamurtari
Ez a meccs első lapja.
CSERE 64.’
Budapest Honvéd
A gólszerző Tchamit Faggyas Milán váltja.


63. PERC:
Flamurtari helyzet: Pejic ismét fölé. Eddig azt szűrhettük le, hogy az albánok lövőtechnikája nem a legjobb, illetve pontatlanok a befejezésnél.

SZÖGLET 60.’
Valiu, Flamurtari
Nem lett semmi a szögletből.


57. PERC:
Góóóóóól!!! Tchami előbb az alapvonal felé kezdett el cselezgetni, majd gondolt egyet, és megindult a tizenhatos irányába. Tolt a labdát kettőt, és a védője mellől iszonyatos gólt ragasztott a jobb felső sarokba. Ezzel a szépségdíjas találattal már 2-0 a Honvédnak, összesítésben pedig már 3-0!

GÓÓÓL 57.’
Tchami, Honvéd
Óriási gólt lőtt Tchami! Összesítésben már 3-0!


56. PERC:
Most Telushi próbálkozott, de Kemenesnek nem kellett védenie. A szünet óta magára húzta a Honvéd az albánokat, persze ez a kétgólos előny tudatában érthető.

52. PERC: Hűha, ez meleg volt! Pejic lőhetett közvetlen közelről, de csúnyán főlé lőtt. Pedig ebből a helyzetből egyenlíthetett volna a vendég csapat.

SZÖGLET 50.’
Ivancsics, Honvéd
A kipattanót Vidovic magasan fölé durrantotta.


49. PERC: Tchami
jó passzt kapott a tizenhatos vonalánál, majd egy csel után laposan lőtt, de mellé. A második félidő eddig eltelt perceiben a Honvéd birtokolja többet a labdát. Az albánok mintha már most feladták volna a küzdelmet.

KÖZÉPKEZDÉS 46.’
Flamurtari
Egyelőre nincs csere egyik oldalon sem.


Sajnos az MTK búcsúzott az Európa Ligától. Maradt a 2-1 a Senica ellen, így összesítésben 3-2-vel a szlovákok jutottak tovább.

45+1. PERC: Vége is a félidőnek! Ivancsics remekül tekert be egy szabadrúgást a kapu előterébe, ahol Vernes emelkedett a legmagasabbra, fejesét pedig nem tudta hárítani Koliqi! 1-0-ra vezet a szünetben a Budapest Honvéd, és összesítésben már 2-0 a magyar csapatnak!

GÓÓÓL 45+1.’
Vernes, Honvéd
Fejjel vette be az albánok kapuját!


Bajban az MTK! A 87. percben, Kalabiska góljával a Senica 2-1-re vezet, összesítésben így már 3-2-vel a szlovák csapat a továbbjutó. Úgy tűnik, az emberhátrány megpecsételte a kék-fehérek sorsát.

45. PERC: Óriási helyzet maradt ki! Rajovic ment le az alapvonalig, majd visszagurított a második hullámban érkező Telushi elé, aki kapásból lőtt. Alig egy méterrel tévesztett csak célt!

43. PERC: Többet van a labda a Honvéd térfelén. Az első meccs után kicsit csalódás a kispestiek játéka.

39. PERC: Lovric fejelt fölé. A Honvédot felrázta az előző kapufa…

Ápolás 38.’
Arberi fekszik a földön, Tschami lökte fel.


35. PERC:
Kapufa!!! A sarokrúgás után Lena elé került a játékszer, és sokáig nem vacakolt. Azonnal tüzelt: a felső lécről vágódott az alapvonal mögé a labda. Közel jártak a gólhoz az albánok!

SZÖGLET 34.’
Valui, Flamurtari
Ismét szöglettel jönnek az albánok.
LES 33.’
Memelli, Flamurtari
Legalább eljutottak a kapuig az albánok.


32. PERC:
Egyelőre nem veti szét a Bozsik Stadiont az erő és a lendület…

Egyenlített a Senica! A 72. percben megint azonnal kihasználták az emberelőnyt, megint Blackburn, megint fejjel. 1-1, összesítésben 2-2, hosszabbításra áll a meccs.

30. PERC: Egyik csapat játékában sincs benne a gól, persze ha marad összesítésben az 1-0, annak a Honvéd szurkolói nagyon fognak örülni.

SZÖGLET 29.’
Ivancsics, Honvéd
Nem volt veszélyes a sarokrúgás.


A 70. percben még mindig vezet az MTK a Senica ellen, azonban nagyon kell küzdenie a magyar együttesnek, ugyanis a hazai meccshez hasonlóan smét emberhátrányba kerültek: Vadnai második sárgája után mehetett zuhanyozni.

25. PERC: Szorgalmasan adogatnak a felek a pályán, de a kapuk nem forognak veszélyben. Pedig mindkét csapatnak kellene a gól, az albánoknak azért, mert eleve hátrányban vannak, míg a Honvédnak azért, mert egy kontrából bármikor betalálhatnak a vendégek.

LES 22’
Tchami, Honvéd
Túl gyorsan mozdult be a játékos.


20. PERC:
Most a balhátvéd Vidovic próbálkozott! Koliqinek, az albán kapusnak eddig nem volt dolga, ugyanis minden magyar lövés fölé ment.

19. PERC: 17 méterről jöhettek szabadrúgással az albánok, de Veliu mellé tekert. Az iramra nem lehet panaszunk, a helyzetek számára már annál inkább.

SZÖGLET 16.’
Veliu, Flamurtari Vlore
Ignjatovic mentett a tizenhatoson belül.


14. PERC:
Vernes remekül fejelte vissza az előre vágott labdát, amit Délczeg remekül lőtt kapura! Alig ment fölé! Ez volt a mérkőzés eddigi legnagyobb helyzete.

11. PERC: Az elmúlt percekben többet birtokolta a Flamurtari a labdát.

Közben gól az MTK meccsén! Kantát buktatták, büntetőhöz jutott az magyar csapat. Kanta most nem hibázta el, 1-0-ra vezet, és összesítésben 2-1-el egyelőre továbbjutó a kék-fehér csapat.

7. PERC: Eddig elég gyenge a meccs. A Honvéd nem igazán tud eljutni az albánok kapujáig, a Flamurtari pedig tisztességesen védekezik. Persze a Honvédnak nem sürgős a dolog, hiszen ők állnak továbbjutásra.

SZÖGLET 6’
Veliu, Flamurtari Vlore
Ezt pedig kifejelték a védők.
SZÖGLET 6’
Veliu, Flamurtari Vlore
Újból jöhet egy sarokrúgás.


3. PERC: Ivancsicsé
az első lövés a meccsen, de méterekkel fölé, mellé. Legalább láttunk egy helyzetet.

2. PERC: Eddig nincs helyzet, de a Honvéd dominál. Az albánok szinte át sem lépték a felezővonalat.

KÖZÉPKEZDÉS 1.’
Budapest Honvéd
A Honvéd fehérben, a Flamurtari piros-feketében játszik ma este.


A félidőben nincs gól az MTK meccsén, azonban Könyves többször is bevehette volna a Senica kapuját. Ezzel a 0-0-val a magyar csapat egyelőre kieső: összesítésben 1-1 az állás, így idegenben lőtt góllal a szlovákok a továbbjutók.

Előzetes: A Budapest Honvéd az albán Flamurtari Vlore ellen némi meglepetésre idegenben diadalmaskodott, így Marco Rossi legénysége nyugodtabb lehet a második meccs előtt.

Ennek ellenére az olasz tréner felhívta a játékosok figyelmét arra, hogy nem szabad teret engediük az ellenfélnek, mivel technikás játékosaik könnyen ziccert alakíthatnak ki a Honvéd kapuja előtt.

Azért érdemes előre is tekintgetni, ugyanis a párharc továbbjutója Dzsudzsák Balázs korábbi csapatával, a Samuel Eto’o-val és Roberto Carlosszal felálló Anzsi Mahacskalával találkozik a második körben.

Az MTK helyzete jóval nehezebb, ugyanis a kék-fehéreknek az első meccsen elért döntetlen után idegenben kellene kiharcolniuk a továbbjutást, ráadásul mindenféleképp gólt kell szerezniük: eddig idegenben lőtt góllal a Senica a továbbjutó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik