Foci

A Honvéd nem dőlhet hátra

Albániában aratott győzelme ellenére nem vár könnyű feladat a Budapest Honvédra a labdarúgó Európa Liga selejtezőjében.

Sűrű programja volt a Honvéd játékosainknak szerda délután. Előbb felvételről megnézték a Flamurtari-Honvéd (0-1) odavágót, amelyet ismét jó alaposan kielemzett Marco Rossi vezetőedző, majd kemény edzésen vettek részt.

A tréningen olyan játékosok is teljes értékű munkát végeztek, akiknek kérdéses volt a csütörtöki szerepvállalásuk.

“Megfelelő hangulatban telt a napunk” – kezdte Marco Rossi. “Szerencsére jó állapotban vannak a játékosok, amit jelez, hogy az odavágóhoz képest Faggyas Milánra és Vécsei Bálintra is számíthatok. A héten gondokkal küszködő Marko Vidovic is teljes értékű munkát végzett. Az edzés előtt is megnéztük az első meccs felvételét, hogy kielemezzük a történteket.

Felhívtam a játékosaim figyelmét arra, hogy nem szabad hagyni, hogy területhez jussanak az albánok, mert nagyon gyors és veszélyes játékosaik vannak. Kihangsúlyoztam, hogy nem jutottunk még tovább. Hozzátettem, az első meccsen akár ki is kaphattunk volna, ezért teljes koncentrációra lesz szükség mindenkitől. A kinti mérkőzésen, remek volt a hangulat, örülnénk neki, ha ez holnap is így lenne. Tisztában vagyok vele, a drukkerektől nem lehet elvárni, hogy kijöjjenek a mérkőzésekre, hanem tenni kell azért, hogy rendszeresen így tegyenek. Ehhez eredményesen és szépen kell futballoznunk. Azt azonban tudnia kell mindenkinek, hogy még az utunk elején járunk” – értékelt részletesen Marco Rossi.

A csütörtöki meccs 20 óra 30 perckor kezdődik a Bozsik-stadionban, a játékvezető az azeri Aliyev lesz. Ha a Honvéd továbblép, a Roberto Carlosszal és Samuel Eto’-óval felálló Anzsi Mahacskala következhet.

Európa Liga, selejtező, visszavágó

Budapest Honvéd – Flamurtari Vlore (albán) – 19 óra 30 perc (m2)

A Honvéd várható kezdőcsapata: Kemenes – Lovric, Ignjatovic, Debreceni, Vidovic – Hidi, Johnson – Vernes, Ivancsics, Tchami – Délczeg

Ajánlott videó

Olvasói sztorik