Foci

Hatodszor nyerne Szuperkupát a Loki

dvsc-teva (i) (dvsc-teva)
dvsc-teva (i) (dvsc-teva)

Szerdán este a Szuperkupa-döntővel megkezdődik a magyar bajnokság új idénye. A Debrecen hatodik, a Videoton második kupájára hajt.

Mivel a DVSC nyerte a bajnoki szezont és a Magyar Kupát is, így a pontvadászatban második helyen zárt Videotonnal mérkőznek meg a piros-fehérek a Szuperkupáért, melyet a cívisvárosiak hatodik alkalommal szerezhetnek meg – mögöttük a Ferencváros a második négy elsőséggel -, míg a fehérváriak 2011 után megvédhetik címüket, ezzel begyűjtve másodszor is a trófeát.

A holtszezonban mindkét együttes remekül erősített, ráadásul a keretet is együtt tudták tartani. A bajnokhoz csatlakozott egy régi ismerős, Ibrahim Sidibe, aki Belgiumból érkezett Kondás Elemér csapatához. A szenegáli labdarúgó korábban két és fél évig rúgta a bőrt a hajdúgásiaknál. A hiányzók között viszont ott találjuk Varga Józsefet és Selim Bouadlát: mindkét labdarúgó sérülés miatt marad távol a Szuperkupa-döntőtől.

“Jó mérkőzésre számítok, úgy érezzük, hogy ez egy remek erőfelmérő is lesz egyben a közelgő nemzetközi szereplés előtt – nyilatkozta Kondás Elemér vezetőedző a dvsc.hu-nak. – Úgy is terveztük, hogy ezen a héten egy ilyen ellenféllel tudjunk játszani, így a Szuperkupa jól beleillik a felkészülésbe. Ezúttal már tétmeccsen lépünk pályára, természetesen szeretnénk eredményesek lenni.

A Videotonnál két új arcot láthatunk majd. Szekeres Adrián a Magyar Kupa ezüstérmesétől, az MTK-tól érkezett Pauolo Sousa csapatába. A fiatal védő junior-világbajnoki bronzérmes, így komoly erősítést jelent a fehérváriak keretében.

A másik igazolás a Zöld-foki-szigetekről érkező Ianique dos Santos Tavares, művésznevén Stopira, aki a portugál első osztályból, a Feirenséből került a Sóstói Stadionba. Régi-újként pedig jegyezzük meg, hogy Lencse Lászlót visszarendelte a Videoton, ugyanis a csatár tavaly kölcsönben szerepelt Kecskeméten.

Gyurcsó Ádám a Fejér Megyei Hírlapnak nyilatkotott a szerda esti ellenfélről, a Debrecenről: “Miután veretlenül lett bajnok, egy jó csapatról van szó, amely ráadásul régóta együtt van. Masszív és erős társaság,  de nekünk határozott célunk, hogy legyőzzük őket, megszakítanánk a veretlenségüket. Ám itt még nem szeretnénk megállni, mert a bajnokságban is megelőznénk őket, hiszen minden sorozatban nyerni akarunk. Főleg én, mert a Szuperkupa tavalyi döntőjében még a vesztes Kecskemétben játszottam a Vidi ellen.”

A Szuperkupa-döntőt Székesfehérváron rendezik. A mérkőzés 20:15 órakor kezdődik, a játékvezető pedig Bognár Tamás lesz.

A finálé utáni héten mindkét alakulatra komoly erőpróba vár, ugyanis a Loki a BL-selejtezőben az albán Skenderbeu Korce ellen lép pályára, míg a Vidi az EL-ben a szlovák Slovan Bratislava ellen próbálja majd meg kiharcolni a továbbjutást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik