Foci

Az oroszok Mancinit akarják kapitánynak

roberto mancini (roberto mancini)
roberto mancini (roberto mancini)

Az Európa-bajnokságon a csoportkörben búcsúzó orosz labdarúgó-válogatott keresi szövetségi kapitányát. Lehet, meg is találta.

Az Orosz Labdarúgó Szövetség várhatóan kedden nevezi meg azokat a jelölteket, akik várományosai lehetnek a válogatott kispadjának.

Az oroszok Dick Advocaat vezetésével jutottak ki az Európa-bajnokságra, de ott egy remek kezdés után vereséget szenvedtek a harmadik csoportkörben, ezzel elbúcsúztak idejekorán.

Advocaat már korábban jelezte, nem folytatja a munkát a csapattal, a PSV edzője lesz. Az oroszok mindent elkövetnek azért, hogy nagy nevet igazoljanak, és egyes sajtóorgánumok már azt is kijelentették, Roberto Mancini, a Manchester Cityvel bajnokságot nyert olasz tréner már alá is írt – természetesen csillagászati összegért!

A hírek szerint rajta kívül Pep Guardiola, a Barcelonával sikert sikerre halmozó, jelenleg pihenő szakember, vagy Fabio Capello, az angolok Eb előtt lemondó kapitánya lehet az új edző.

Az oroszok a 2014-es világbajnokságra kvalifikáló sorozatban Portugáliával, Izraellel, Észak-Írországgal, Azerbajdzsánnal és Luxemburggal vannak egy csoportban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik