Foci

Rajtol Európa egyik legnagyobb focifesztiválja

Focifesztivál (labdarúgás, foci, focifesztivál, kaposvár, )
Focifesztivál (labdarúgás, foci, focifesztivál, kaposvár, )

Alig ért véget a lengyel-ukrán labdarúgó-Európa-bajnokság, máris újabb hatalmas focifesztivál kezdődik. Ezen már mi is ott vagyunk, ugyanis Kaposvár a házigazda.

Az Európa-bajnokság és az olimpia között hazánkba látogatnak a világ legtehetségsebb labdarúgópalántái. Idén 8. alkalommal kerül megrendezésre az INTERSPORT Youth Football Festival névre keresztelt nemzetközi ifjúsági labdarúgótorna. Július 15. és július 21. között több mint 30 országból, 200 csapat, 6000 résztvevője lepi el Kaposvár városát. U9-es korosztálytól kezdve, egészen U19-es korosztályig képviselik magukat a különböző nemzetek – többek közt Anglia, Argentína, Brazília, Franciaország, Ghána, Hollandia, Nigéria, Spanyolország, Olaszország.

A rendezvény nem csak itthon, de egész Európában az egyik legkiemelkedőbb ifjúsági sportesemény. Az utóbbi években a fesztiválon szereplő labdarúgók közül került már ki Venezuelai válogatott focista, valamint több NB1-es játékos is, például Szakály Péter vagy éppen testvére, Dénes.

A megnyitó ünnepségre a kaposvári Rákóczi Stadionban kerül sor 3000 néző előtt! A további mérkőzéseknek pedig, a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémiát is beleértve, 18 pálya ad otthont. A rendezvény idejére Kaposvár főtere fesztiválfaluvá változik. A sport mellett számos koncert és egyéb szórakozási lehetőség várja a fiatalokat és a nézőket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik