Foci

Nestára lecsapott a Montreal Impact

alessandro nesta (alessandro nesta, )
alessandro nesta (alessandro nesta, )

Az egykori olasz válogatott megegyezett az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Montreal Impacttel.

A veterán védő tíz év után hagyta el az AC Milant, és sokáig úgy tűnt, a New York Red Bullsban folytatja majd Alessandro Nesta. A szerződés aláírásakor mégsem Thierry Henry csapatának neve szerepelt, hanem a kanadai Montreal Impacté, ugyanis az olasz labdarúgó az utolsó pillanatban megváltoztatta döntését.

Nesta a 14-es mezt kapta a montreáli együttesnél, és szerződését tekintve nem kiemelt játékos státuszt kap, ami az amerikai ligákra jellemző fizetési sapkában anyagilag jobb döntés az Impact számára. A védő ingyen került Kanadába.

‘Boldog vagyok, hogy itt lehetek. Kaptam ajánlatokat Európából is, de nem akartam maradni, mivel szeretem az új kihívásokat, így a legjobb választás az észak-amerikai bajnokság volt” – mondta Nesta a klub sajtótájékoztatóján. – “Egyszer meglátogattam itt a barátomat, Marco Di Vaiót, hogy lássam a bemutatkozó meccsét, és nagyszerű szakemberekkel találkoztam. Montreálban mindenki elkötelezett a csapat iránt, és ez nekem nagyon tetszik.”

Az Impact vezetőedzője, Jesse Marsch reméli, Nestával sokat erősödhet a csapat: “Alessandro tehetsége nagy lökést jelent az együttesnek. Abszolút kezdő helye lesz a csapatban.”

Az olasz labdarúgó biztosan jól érzi majd magát Montreálban, ugyanis az Impactben három olasz is játszik: Marco Di Vaio, Matteo Ferrari és Bernardo Corradi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik